r
Nosalty Logó

Sárgarépás-bazsalikomos pulykaragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sárgarépás-bazsalikomos pulykaragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1477 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1288 micro
  • β-karotin
    3183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2783.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1291 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5153 micro
  • β-karotin
    12732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 1477 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    340 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet, burgonyát, baconszalonnát és a hagymát felkockázzuk. A fokhagymát és a sárgarépát vékony karikákra vágjuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, majd kockákra vágjuk őket.
  2. Egy serpenyő aljára olajat öntünk, rádobjuk a bacont, a hagymát, fokhagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a pulykahúst és a burgonyát. Közepes lángon gyakran megkeverve addig pirítjuk, amíg az egész levet ereszt, és a hús kifehéredik.
  3. Ekkor mehet bele a sárgarépa, a paradicsom és a fűszerek: bazsalikom, só, bors. Alaposan átkeverjük, majd takarék lángon, fedő alatt az egészet puhára pároljuk.
  4. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6488
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Ajánló

Csirke- vagy akár kacsamellből is készület. Ecetes fejes salátával vagy tetszés szerinti savanyúsággal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, könnyen összeállítható egytálétel azokra a napokra, amikor nincs sok időnk vagy túl sok kedvünk a konyhában pepecselni, mégis valami finomságra vágyunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...