r
Nosalty Logó

Sárgadinnye-krémleves Gizitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Sárgadinnye-krémleves Gizitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    5191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 376 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.9 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1817.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    15573 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. A sárgadinnyét vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat, pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
  2. Ezután a felkockázott dinnye kb. harmadát tegyük félre.
  3. A maradék felkockázott dinnyét öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket, majd főzzük puhára.(ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
  4. Amikor a dinnye már kellően megpuhult, vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, majd adjuk hozzá a félretett, felkockázott dinnyét, tegyük vissza a tűzre és melegítsük forráspontig.
  5. A Hulalát (v. habtejszínt) keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett, öntsük hozzá a forrásban lévő leveshez.
  6. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen. (érdemes betenni a hűtőbe, hogy jól lehűtve tudjuk majd tálalni)
  7. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a krémlevest, ízlés szerint kanalazzunk rá felvert tejszínhabot, majd úgy kínáljuk. A leves nagyon krémes, és finom a kissé roppanós dinnyekockákkal.
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 33483
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...