Sárgaborsópüré leves virslivel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
50g felesborsó182 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
82 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
101 kcal
-
53 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
433
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
200g felesborsó728 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
328 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
150g frankfurti virsli404 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1733
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
21.8g felesborsó79 kcal
-
9.8g vöröshagyma4 kcal
-
5.4g kolozsvári szalonna36 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
16.3g frankfurti virsli44 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
43.6g zöldség alaplé3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
189
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 25.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1459.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 1020 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
433
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 102.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5838.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 4080 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 191.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1733
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg felesborsó
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 kávéskanál só
-
1 késhegynyi bors
-
2 db babérlevél
-
1 kávéskanál chilipehely
-
15 dkg frankfurti virsli
-
3 ek napraforgó olaj
-
4 dl zöldség alaplé
Elkészítés
- Előző este a sárgaborsót beáztatjuk. Alaposan megmossuk. Másnap feltesszük főni, lassú fokozaton. Megsózzuk egy kicsit, és a babért beledobjuk. A vöröshagymát lereszeljük, és az olajon megpirítjuk, majd a szalonnakockákat is.
- Miután megfőtt a borsó, a hagymás szalonnára öntjük, és borssal meg chilipehellyel ízesítjük. Ezután botturmixszal pürésítjük ,és felöntjük az alaplével. Csak a babért távolítjuk el. Nem tévedés, a szalonnát is pürésítjük. Pár percig még hagyjuk főni, majd beletesszük a karikára vágott virsliket, és összefőzzük. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 11026
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
321 recept
Gyakran készítek vágott borsó levest, mert ízletes és számunkra egészséges. Többféle módon készítjük, ez most az egyik.