r
Nosalty Logó

Sárgaborsópüré leves virslivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsuzsamama56
Sárgaborsópüré leves virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1733 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 433 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5838.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    4080 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1733 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este a sárgaborsót beáztatjuk. Alaposan megmossuk. Másnap feltesszük főni, lassú fokozaton. Megsózzuk egy kicsit, és a babért beledobjuk. A vöröshagymát lereszeljük, és az olajon megpirítjuk, majd a szalonnakockákat is.
  2. Miután megfőtt a borsó, a hagymás szalonnára öntjük, és borssal meg chilipehellyel ízesítjük. Ezután botturmixszal pürésítjük ,és felöntjük az alaplével. Csak a babért távolítjuk el. Nem tévedés, a szalonnát is pürésítjük. Pár percig még hagyjuk főni, majd beletesszük a karikára vágott virsliket, és összefőzzük. Aprított petrezselyemmel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 11026
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgaborsópüré leves virslivel
Zsuzsamama56 321 recept

Gyakran készítek vágott borsó levest, mert ízletes és számunkra egészséges. Többféle módon készítjük, ez most az egyik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...