Sárgaborsó-főzelék fokhagymás sülthússal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Morzsácska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Főzelék
-
167g felesborsó607 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
47 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
333g víz0 kcal
-
67g tejföl132 kcal
Hús
-
167g sertéscomb303 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
33g víz0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
Összesen
1249
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Főzelék
-
500g felesborsó1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Hús
-
500g sertéscomb910 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g disznózsír406 kcal
-
100g víz0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
Összesen
3748
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Főzelék
-
19.8g felesborsó72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
39.7g víz0 kcal
-
7.9g tejföl16 kcal
Hús
-
19.8g sertéscomb36 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.8g disznózsír16 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
Összesen
149
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1580.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 988 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 584.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 402 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
1249
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.3 g
Zsír
-
Összesen 172.5 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 476 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4742.2 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 584 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 2964 mg
-
Nátrium 504 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 114 mg
VÍZ
-
Összesen 1754.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 1205 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
3748
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
Főzelék
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
3 csipet őrölt fűszerkömény
-
3 db babérlevél
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 l víz
-
2 dl tejföl
Hús
-
50 dkg sertéscomb
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
3 ek disznózsír
-
1 dl víz
-
1 teáskanál paprikakrém
Elkészítés
Főzelék
- A felezett sárgaborsót átmossuk, és éjszakára beáztatjuk.
- Apróra vágott hagymát az olajon dinszteljük, majd belekeverjük az apróra szelt fokhagymát.
- A beáztatott borsóról a vizet leöntjük. A borsót a hagymára öntjük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és köménnyel és ételízesítővel ízesítjük. Alacsony hőfokon főzzük, megkavargatva, amíg a borsó elkezd szétesni. Ha kell pótoljuk a vizet, de vigyázva, hogy ne legyen nagyon híg a végére.
- Amikor megfőtt, a tejfölt belekeverjük, és jól elkavarjuk benne. Főzzük jól össze. Ha nagyon híg lenne botturmixal sűríthetjük, vagy krémes állagúvá varázsolhatjuk.
Hús
- Egy tepsit kizsírozunk bőségesen.
- A szeletelt húsokat klopfoljuk (nálam ez kimaradt a legutóbb, a képen látszik is) befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel. Csemege paprikakrémmel megkenhetjük a tetejét a húsnak (csak vigyázzunk, mert sós).
- A fokhagymát pici karikákra szeljük, és a húsra rakjuk, illetve alá, a vöröshagymát is karikázzuk, és a hús köré rendezzük.
- A tepsibe rakjuk, felöntjük vízzel, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 60 percre.
- A fedőt levéve még lesütjük, kb. 15 perc.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 305
- Tegnapi nézettség: 31
- 7 napos nézettség: 340
- Össznézettség: 210737
- Feltöltés dátuma: 2016. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Morzsácska
39 recept
Finom, és egyszerű.