r
Nosalty Logó

Sárgaborsó-főzelék fokhagymás sülthússal

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Morzsácska
Sárgaborsó-főzelék fokhagymás sülthússal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Főzelék

Hús

1249
Kalória
74.8g
Fehérje
111.6g
Szénhidrátok
57.5g
Zsír
584.9g
Víz
158.6g
Koleszterin
37.8g
Rost
9.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Főzelék

Hús

Összesen 1249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Főzelék

Hús

Összesen 3748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Főzelék

Hús

Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    584.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1249 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.3 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4742.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    2964 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    114 mg

Víz

  • Összesen
    1754.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 3748 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

Főzelék

  1. A felezett sárgaborsót átmossuk, és éjszakára beáztatjuk.
  2. Apróra vágott hagymát az olajon dinszteljük, majd belekeverjük az apróra szelt fokhagymát.
  3. A beáztatott borsóról a vizet leöntjük. A borsót a hagymára öntjük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és köménnyel és ételízesítővel ízesítjük. Alacsony hőfokon főzzük, megkavargatva, amíg a borsó elkezd szétesni. Ha kell pótoljuk a vizet, de vigyázva, hogy ne legyen nagyon híg a végére.
  4. Amikor megfőtt, a tejfölt belekeverjük, és jól elkavarjuk benne. Főzzük jól össze. Ha nagyon híg lenne botturmixal sűríthetjük, vagy krémes állagúvá varázsolhatjuk.

Hús

  1. Egy tepsit kizsírozunk bőségesen.
  2. A szeletelt húsokat klopfoljuk (nálam ez kimaradt a legutóbb, a képen látszik is) befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel. Csemege paprikakrémmel megkenhetjük a tetejét a húsnak (csak vigyázzunk, mert sós).
  3. A fokhagymát pici karikákra szeljük, és a húsra rakjuk, illetve alá, a vöröshagymát is karikázzuk, és a hús köré rendezzük.
  4. A tepsibe rakjuk, felöntjük vízzel, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 60 percre.
  5. A fedőt levéve még lesütjük, kb. 15 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom, és egyszerű.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!