r
Nosalty Logó

Sárgaborsó főzelék 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Sárgaborsó főzelék 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sárgaborsóhoz

A rántáshoz

Összesen 542 kcal
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sárgaborsóhoz

A rántáshoz

Összesen 2170 kcal
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A sárgaborsóhoz

A rántáshoz

Összesen 274 kcal
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 542 kcal
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2580.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    116 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 2170 kcal
  • 17% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A sárgaborsóhoz

A rántáshoz

Elkészítés

A sárgaborsóhoz

  1. A sárgaborsót miután egy éjszakát áztattuk, leszűrjük, átmossuk, kb 1,5-2 l vízben az átnyomott fokhagymával, zellerlevéllel, a reszelt krumplival, sóval, borssal odatesszük nagyon kicsi lángon főzni. /Kicsi lángon, mert hajlamos lesz kifutni: ezért kell a fakanalat is benne hagyni, mert mellette a gőz tud távozni, és kevésbé engedi, hogy kifusson./
  2. A fentiekből elkészítjük a rántást, hűlni hagyjuk.
  3. Kb. 1,5 óráig főzzük, a krumpli szétfő benne - tehát sűríti-, ezért készítünk csak nagyon kevés rántást.
  4. A kihűlt rántást a megfőtt főzelékből egy merőkanállal felengedjük, és a fővő főzelékbe keverjük, készre főzzük.
  5. Ha kell még - megkóstolva -, utána ízesítünk.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 64696
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 01.

Ajánló

Általában télen füstölt főtt csülökkel készítem, de most, hogy kívánta a családom, fasírttal kínáltam. Bármilyen húsétel adható mellé tetszés szerint: pörkölt, sült hús, fasírt, stb.

Receptkategóriák

Nagyon laktató, akár egytálételként is tálalható, utána egy kis sütivel, például madárkával, kevert túrós sütivel vagy pogácsával. A megfőtt főzeléket szűrőn át is lehet passzírozni, én most nem tettem.

Hozzávalók

A sárgaborsóhoz

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...