Sárgabarackos pite Vircsikétől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vircsike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Töltelék
-
375g sárgabarack167 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
13g cukor48 kcal
Tetejére
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1474
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Töltelék
-
1500g sárgabarack670 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
50g cukor194 kcal
Tetejére
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5895
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
17.8g finomliszt65 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
1.4g tejföl3 kcal
Töltelék
-
53.4g sárgabarack24 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
Tetejére
-
2g tojás2 kcal
Összesen
209
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1463.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 360 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.5 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 361.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 833 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 3917 micro
-
β-crypt 366 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 516 micro
Összesen
1474
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 96.5 g
Zsír
-
Összesen 236.3 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5853.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 1380 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 2478 mg
-
Nátrium 1440 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 874.1 g
-
Cukor 444 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1446.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 1958 micro
-
α-karotin 265 micro
-
β-karotin 15666 micro
-
β-crypt 1464 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2064 micro
Összesen
5895
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 558 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
25 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
2 ek tejföl
Töltelék
-
1.5 kg sárgabarack
-
3 ek zsemlemorzsa
-
5 ek cukor
Tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
Tészta
- A sütőporral elkeverjük a lisztet, és elmorzsoljuk a vajjal.
- Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt. Addig gyúrjuk, amíg egy jól formázható tésztát nem kapunk.
- Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe pihenni. (Én 30-40 percet szoktam bent hagyni.)
Töltelék
- Míg a tészta a hűtőben pihen, addig mossuk meg a barackot, magozzuk ki, és vágjuk apróbb darabokra.
- Keverjük össze a cukorral és a zsemlemorzsával. (Azért használok zsemlemorzsát, mert felszívja a gyümölcs levét, és az így nem áztatja át a tésztát, illetve jobban szeretem a búzadaránál, mert attól meg túl túrós állagú lenne a töltelék.)
Tetejére
- Az összeállításhoz a tésztát osszuk el két részre, lisztezett deszkán nyújtsuk el 3-4 mm vastagra.
- Az egyik tésztalapot fektessük a sütőpapírral bélelt tepsire, terítsük el szépen egyenletesen a barackos tölteléket, és fedjük be a másik lappal.
- Villával szurkáljuk meg, kenjük meg a felvert tojással, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 15503
- Feltöltés dátuma: 2014. július 08.
Ajánló
Azt javaslom, hogy a tölteléket mindig kóstoljuk meg, hogy elég édes-e. És ebben a barackos esetben azt tudom javasolni, hogy ha azt érezzük, hogy pont jó, akkor rakjunk bele még egy kanál cukrot, mert én is legelőször úgy jártam, hogy a barack édes volt, a tölteléket édesítettem még, viszont amikor kisült, savanykás lett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vircsike
18 recept
Leszedtük a barackot a fáról. Egy jó nagy részéből sárgabaracklekvár, a másikból pedig ez a pite lett. Ha teljesen kihűlt, szerintem akkor a legfinomabb. Meg szerintem akkor lehet a legkönnyebben is enni, mert amíg friss és meleg, addig kicsit folyik a töltelék.