r
Nosalty Logó

Sárgabarackos pite Vircsikétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vircsike
Sárgabarackos pite Vircsikétől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 1474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 5895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1463.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    3917 micro
  • β-crypt
    366 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5853.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    874.1 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1958 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    15666 micro
  • β-crypt
    1464 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2064 micro
Összesen 5895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőporral elkeverjük a lisztet, és elmorzsoljuk a vajjal.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt. Addig gyúrjuk, amíg egy jól formázható tésztát nem kapunk.
  3. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe pihenni. (Én 30-40 percet szoktam bent hagyni.)

Töltelék

  1. Míg a tészta a hűtőben pihen, addig mossuk meg a barackot, magozzuk ki, és vágjuk apróbb darabokra.
  2. Keverjük össze a cukorral és a zsemlemorzsával. (Azért használok zsemlemorzsát, mert felszívja a gyümölcs levét, és az így nem áztatja át a tésztát, illetve jobban szeretem a búzadaránál, mert attól meg túl túrós állagú lenne a töltelék.)

Tetejére

  1. Az összeállításhoz a tésztát osszuk el két részre, lisztezett deszkán nyújtsuk el 3-4 mm vastagra.
  2. Az egyik tésztalapot fektessük a sütőpapírral bélelt tepsire, terítsük el szépen egyenletesen a barackos tölteléket, és fedjük be a másik lappal.
  3. Villával szurkáljuk meg, kenjük meg a felvert tojással, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15503
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 08.

Ajánló

Azt javaslom, hogy a tölteléket mindig kóstoljuk meg, hogy elég édes-e. És ebben a barackos esetben azt tudom javasolni, hogy ha azt érezzük, hogy pont jó, akkor rakjunk bele még egy kanál cukrot, mert én is legelőször úgy jártam, hogy a barack édes volt, a tölteléket édesítettem még, viszont amikor kisült, savanykás lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos pite Vircsikétől
Vircsike 18 recept

Leszedtük a barackot a fáról. Egy jó nagy részéből sárgabaracklekvár, a másikból pedig ez a pite lett. Ha teljesen kihűlt, szerintem akkor a legfinomabb. Meg szerintem akkor lehet a legkönnyebben is enni, mert amíg friss és meleg, addig kicsit folyik a töltelék.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...