r
Nosalty Logó

Sárgabarackos gombóc

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
ze(n)derta
Sárgabarackos gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 1069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 4278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1069 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3302.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    1271 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    714.8 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5091 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 4278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit megmossuk és héjastul enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk (ennek hiányában a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük.
  3. Hozzáadjuk a zsírt, a tojást, sótés annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  4. Lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kisodorjuk és késsel 5x5 cm-es négyzeteket vágunk.
  5. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzukés kisebb darabokra vágjuk (ha apró szemű barackot kapunk, akkor abból egy felet is beletehetünk).
  6. A cukrot összekeverjük a fahéjjal és ebbe hempergetjük a barackokat, majd a tésztába töltjük. A széleket az ujjunkkal jól összenyomkodjuk és a tenyereink között gombócokat formázunk.
  7. Bő, enyhén sós, lobogva forró vízbe tesszük a gombócokat, és kb. 2-3 percig főzzük, miután a gombócok feljöttek a víz felszínére.
  8. Leszűrjük a vizet és pirított darába hempergetjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 70874
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 07.

Ajánló

A @{pirított dara} helyett természetesen pirított morzsába is forgathatjuk, de nálunk a gombóchoz már csak a dara dukál.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos gombóc
ze(n)derta 188 recept

Ma úgy ébredtem, hogy kedvem van ablakot pucolni. Nem mondom, meglepő gondolat volt korán reggel. Aztán még arra is volt kedvem, hogy hosszasan pepecseljek a konyhában. Ez lett az eredménye.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A hempergetéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...