Samosa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rebeka's Home
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
33g víz0 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1232
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
300g finomliszt1092 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
Összesen
3697
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
30.8g finomliszt112 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
10.3g víz0 kcal
-
20.5g burgonya12 kcal
-
9.2g vöröshagyma3 kcal
-
26.2g napraforgó olaj231 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g borsmentalevél0 kcal
Összesen
379
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 93.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 110.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
1232
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 280.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 95 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 785.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 332.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 106 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
3697
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
3 dl napraforgó olaj (egy mély lábasban sütéshez forrósítsuk fel, olajsütőben is kisüthető, nem lesz morzsás az olaj, ha sütőben sütjük, akkor nem kell olaj)
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál kurkuma
-
1 teáskanál csípős fűszerpaprika (ízlés szerint, ha gyerekeknek készítjük kihagyható vagy csökkenthető az adag)
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 tk borsmentalevél
Elkészítés
- Első lépésként készítsük el a tésztát. Gyúrjuk össze a lisztet, a vajat és a fél pohár langyos vizet. Jól dolgozzuk el kb. 7 percig gyúrjuk. Majd takarjuk le egy konyharuhával és pihentessük, míg elkészítjük a tölteléket. Ha esetleg maradék krumplipüréből készítjük, akkor legalább 30 percet pihentessük, a tésztát. Megkönnyíthetjük magunknak, ha nincs túl sok időnk, ha megvesszük vajas tésztát.
- Krumplit főzzük meg vízben, amint puha szűrjük le és törjük össze. (egészben is megfőzhető, de kockára vágva hamarabb megfő) Nem kell várni amíg kihűl a krumpli, hiszen tovább ízesítjük.
- 2 ek olajon pirítsuk meg a hagymát, amint a hagyma szép piros adjuk hozzá a fűszereket, keverjük el és pirítsuk közepes lángon kb. 1 percig. Vigyázzunk, mert a paprika hamar megég! Ezután adjuk hozzá a tört burgonyát és a sót. Jól keverjük el, hogy az ízek egyenletesek legyenek. Ha maradék püréből csináljuk, akkor a sóval óvatosan bánjunk. Amint jól elkevertük, már le is vehetjük a tűzről és megtölthetjük vele a tésztát.
- A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, osszuk egyenletes téglalapokra. Egyenként is nyújtsunk még a téglalapokon mielőtt megtöltenénk. Ha ezzel megvagyunk, akkor háromszögeket fogunk hajtogatni. Helyezzünk 1 ek tölteléket a tésztára és minimum 3-szor hajtsuk háromszögbe, hogy elfedjük a tölteléket. Ha marad a téglalap csíkunkból a harmadik hajtás után, nyugodtan vágjuk le. A tészta újra nyújtható. De egy kis könnyebbség például, ha van formánk.
- Ezek után már csak olajban ki kell sütnünk, szép pirosra! Ügyeljünk arra, hogy az olaj elég forró legyen! Használhatunk olajsütőt is. (Én gyakran a sütőben sütöm ki őket, hogy egészségesebb legyen.) Akkor viszont tojással megkenjük a tetejét, hogy szép pirosra és fényesre süljön meg. Melegen fogyasztható, de azért várjunk pár percet, miután megsültek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 826
- Feltöltés dátuma: 2022. január 24.
Ajánló
Más fűszerekkel is kombinálható pl. bazsalikom, oregánó, friss petrezselyem vagy adhatunk hozzá gombát is. Roppant ízletes lesz! A mi családunk csípős szósszal fogyasztja, de ezt rátok bízom kinek a ketchup, kinek a majonéz. Hiszen alapvetően csípős a fűszerezése. https://youtu.be/GerJcApc3_E
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Rebeka's Home
23 recept
Teljes videót itt eléritek: https://youtu.be/GerJcApc3_E Nagyon finom, szuper jó vacsora ötlet, egyszerű elkészíteni és gyorsan megvan, ha jól időzítünk! A maradékot másnap hidegen is elfogyaszthatjuk.