r
Nosalty Logó

Samosa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rebeka's Home
Samosa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    280.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 3697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként készítsük el a tésztát. Gyúrjuk össze a lisztet, a vajat és a fél pohár langyos vizet. Jól dolgozzuk el kb. 7 percig gyúrjuk. Majd takarjuk le egy konyharuhával és pihentessük, míg elkészítjük a tölteléket. Ha esetleg maradék krumplipüréből készítjük, akkor legalább 30 percet pihentessük, a tésztát. Megkönnyíthetjük magunknak, ha nincs túl sok időnk, ha megvesszük vajas tésztát.
  2. Krumplit főzzük meg vízben, amint puha szűrjük le és törjük össze. (egészben is megfőzhető, de kockára vágva hamarabb megfő) Nem kell várni amíg kihűl a krumpli, hiszen tovább ízesítjük.
  3. 2 ek olajon pirítsuk meg a hagymát, amint a hagyma szép piros adjuk hozzá a fűszereket, keverjük el és pirítsuk közepes lángon kb. 1 percig. Vigyázzunk, mert a paprika hamar megég! Ezután adjuk hozzá a tört burgonyát és a sót. Jól keverjük el, hogy az ízek egyenletesek legyenek. Ha maradék püréből csináljuk, akkor a sóval óvatosan bánjunk. Amint jól elkevertük, már le is vehetjük a tűzről és megtölthetjük vele a tésztát.
  4. A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, osszuk egyenletes téglalapokra. Egyenként is nyújtsunk még a téglalapokon mielőtt megtöltenénk. Ha ezzel megvagyunk, akkor háromszögeket fogunk hajtogatni. Helyezzünk 1 ek tölteléket a tésztára és minimum 3-szor hajtsuk háromszögbe, hogy elfedjük a tölteléket. Ha marad a téglalap csíkunkból a harmadik hajtás után, nyugodtan vágjuk le. A tészta újra nyújtható. De egy kis könnyebbség például, ha van formánk.
  5. Ezek után már csak olajban ki kell sütnünk, szép pirosra! Ügyeljünk arra, hogy az olaj elég forró legyen! Használhatunk olajsütőt is. (Én gyakran a sütőben sütöm ki őket, hogy egészségesebb legyen.) Akkor viszont tojással megkenjük a tetejét, hogy szép pirosra és fényesre süljön meg. Melegen fogyasztható, de azért várjunk pár percet, miután megsültek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 826
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 24.

Ajánló

Más fűszerekkel is kombinálható pl. bazsalikom, oregánó, friss petrezselyem vagy adhatunk hozzá gombát is. Roppant ízletes lesz! A mi családunk csípős szósszal fogyasztja, de ezt rátok bízom kinek a ketchup, kinek a majonéz. Hiszen alapvetően csípős a fűszerezése. https://youtu.be/GerJcApc3_E

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Samosa
Rebeka's Home 23 recept

Teljes videót itt eléritek: https://youtu.be/GerJcApc3_E Nagyon finom, szuper jó vacsora ötlet, egyszerű elkészíteni és gyorsan megvan, ha jól időzítünk! A maradékot másnap hidegen is elfogyaszthatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...