Salátaleves snidlinggel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
257
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
769
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 855 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 458 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 682.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 717 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 417 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8096 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4980 micro
Összesen
257
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2565 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 1375 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 2047.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2151 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 898 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24287 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14939 micro
Összesen
769
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 744 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 458 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Miután megmostuk a salátákat, széttépkedjük apróbb darabokra, és annyi sóval ízesített vízben odatesszük főlni, amennyi ellepi. A fokhagymát beletörjük, és kb. 30 percig főzzük.
- A tejfölt elkeverjük kevés tejjel, majd hozzáöntjük a leveshez, kissé besűrítjük. A maradék tejjel felengedjük. Összeforraljuk.
- Pár csepp ecettel savanyítjuk. Apróra vágjuk a kaprot és a snidlinget, végül ezt a legvégén szórjuk bele. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3944
- Feltöltés dátuma: 2017. május 10.
Ajánló
A friss metélőhagyma gyorsan elfonnyad, és kellemetlen keserű íze lesz. A szárított viszont hosszú ideig fogyasztható. Felveszi az étel nedvességtartalmát, így teljes értékű lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Sokan szeretik a salátalevest, hisz egyszerű az elkészítése, és még egészséges is. A snidling (metélőhagyma) erős aromájú fűszernövény. Főzni nem szabad, közvetlenül tálalás előtt adjuk az ételhez. Nemcsak ízesíti az ételt, nagyon jó étvágygerjesztő és gyomorerősítő.....