Sajttorta sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
csujilány
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
40g piskótalap116 kcal
A krémhez
-
100g mascarpone404 kcal
-
80g főzőtejszín105 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15g kukoricaliszt54 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
36g narancslé17 kcal
-
3g cointreau7 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
40g cukor155 kcal
A csokimázhoz
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
Összesen
1119
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
200g piskótalap580 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
75g kukoricaliszt272 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
16g cointreau37 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
A csokimázhoz
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
5597
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
10.3g piskótalap30 kcal
A krémhez
-
25.7g mascarpone104 kcal
-
20.5g főzőtejszín27 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.9g kukoricaliszt14 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
9.2g narancslé4 kcal
-
0.8g cointreau2 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
A csokimázhoz
-
5.1g fehér csokoládé28 kcal
-
5.1g étcsokoládé28 kcal
Összesen
289
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 67.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 971.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.2 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 135.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
1119
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.1 g
Zsír
-
Összesen 336.6 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4857.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1047 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1531 mg
-
Nátrium 1824 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 540.9 g
-
Cukor 414 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 679.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 738 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 709 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 286 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1143 micro
Összesen
5597
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
-
500 g mascarpone
-
400 ml főzőtejszín
-
5 evőkanál kukoricaliszt
-
2 narancsból nyert narancslé
-
2 ek cointreau
-
3 db tojás
-
200 g cukor
A csokimázhoz
-
10 dkg fehér csokoládé
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Olvasztott fehércsokit, majd étcsokit csurgatunk sütőpapírra, majd óvatosan összehuzogatjuk egy késsel, hogy szép márványos mintája legyen (kb. olyan nagyságban, minta tepsi vagy a tortatartó). 40 percre hűtőbe tesszük, ha teljesen megdermedt, könnyen lehúzható a sütőpapírról.
- A tepsi méretétől függően 1-2 tojásos vékony piskótát készítünk. (Ahány tojás, annyi ek. cukor és liszt, előmelegített sütőben megsütni.)
- Tojásokat cukorral kikeverjük, majd mascarponet, tejszínt, narancs héját és kevés levét, vaniliarúd belsejét és a lisztet hozzákeverjük (ha narancslikőrt is teszünk bele, a narancs levéből kevesebb kell).
- A tepsi aljára tesszük az előre elkészített vékony piskótalapot, majd beleöntjük a tésztát (nem kell megijedni, hogy nagyon folyékony, krémes, lágy, ízletes süteménnyé fog sülni). Ínyencek csokoládékockákat szórhatnak bele.
- Vizes tepsibe tesszük a tortatartót/kistepsit, majd megsütjük, amíg nem rezeg a teteje.
- Sütés után a márványmintás csokoládét rátesszük a süteményre, amint kicsit megolvadt, fel lehet szeletelni, vagy torta esetén a szeleteket a csokoládén bejelölni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14016
- Feltöltés dátuma: 2012. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
csujilány
2 recept
Mindig is ki szerettem volna kipróbálni egy sajttorta receptet, ezt még a tvben láttam egy főzőcsatornán. Nagyon ízeletes, krémes, lágy sütemény. :)