r
Nosalty Logó

Sajttekercs 2. -tavaszi

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Sajttekercs 2. -tavaszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1957 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 491 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    149.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7587.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    2340 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    3512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    1322 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4104 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6138 micro
Összesen 1957 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A trappista sajtot alufóliába tekerjük, és forrásban levő vízbe tesszük kb. 20-25 percre, fedővel lefedjük, és elzárjuk alatta a gázt.
  2. 2 tojást megfőzünk keményre.
  3. Amíg főnek a tojások, összevágjuk a retket, a hagymát, a petrezselyemzöldet.
  4. A főtt tojásokat összetörjük, majd hozzákeverjük a puha vajat, tejfölt és az összevágott zöldségeket. Majd fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Ha a sajtunk eleget állt a vízben, akkor kivesszük, és sima felületen vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A sonkánkkal lefedjük a sajtot, majd a töltelékünket is rákenjük.
  7. Szorosan feltekerjük, és hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
  8. Másnap vékonyan szeleteljük, és fogyasztható.
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 35507
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Ajánló

A tölteléket kedvünkre formálhatjuk túróval vagy más zöldségekkel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasszal, amikor már a könnyedebb, zöldséges ételekre vágyunk, kerül elő ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...