r
Nosalty Logó

Sajttal töltött, serpenyős lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sajttal töltött, serpenyős lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2702 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2170 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 675 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8679.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    3696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 2702 kcal
  • 13% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű kefirt egy edénybe tesszük, hozzákeverjük a sót, cukrot és a szódabikarbonátot. Kb. 5 percig hagyjuk állni, majd elkeverjük a tojással.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sima tésztává gyúrjuk, és letakarva kb. 30 percet hagyjuk állni.
  3. A sajtot lereszeljük, majd a kaporral és a petrezselyemmel elkeverjük, 6 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon enyhén kinyújtjuk, a közepébe egy adag fűszeres sajtot helyezzünk, a széleket a töltelékre húzzuk, majd kb. 16 cm átmérőjű vékony körökké nyújtjuk.
  5. Egy serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, egy lepényt a serpenyőbe teszünk, lefedjük, és alacsony hőmérsékleten kb. 2 percig sütjük, majd megforgatjuk, és további 2 percig sütjük. A maradék lepényeket ugyanígy megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5200
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű és nagyon finom lepénykenyér. Tálalhatjuk valami finom dippel, salátával vagy csak önmagában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek