r
Nosalty Logó

Sajttal töltött marinált padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajttal töltött marinált padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 474 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4490.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1727 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1036.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és fél órán át állni hagyjuk.
  2. A marindához az olaj felét a balzsamecettel, a sóval, a borssal, a paprikával és a zúzott fokhagymával összekeverjük.
  3. A padlizsánszeletekről leitatjuk a nedvességet, olívaolajjal mindkét oldalukat megkenjük és grillen, vagy serpenyőben pirosra sütjük.
  4. Még melegen a marinádba rakjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Másnap a padlizsánszeleteket lecsöpögtetjük, és mindegyikbe 1-1 ujjnyi vastag sajtot teszünk és feltekerjük.
  6. Hidegen pirítóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8641
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 29.

Ajánló

Hideg, száraz fehérborral ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Balatonparti könnyű nyáresti vacsora. Én feta sajtból készítettem. Nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...