Sajttal töltött marinált padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
474
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1895
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
137
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 39.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1122.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 259.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
474
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.5 g
Zsír
-
Összesen 157.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4490.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 1727 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1147 mg
-
Nátrium 1360 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1036.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 797 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 783 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 357 micro
Összesen
1895
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db padlizsán
-
só ízlés szerint
-
1 dl olívaolaj
-
2 ek balzsamecet
-
1 csipet csípős paprikakrém
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk, besózzuk és fél órán át állni hagyjuk.
- A marindához az olaj felét a balzsamecettel, a sóval, a borssal, a paprikával és a zúzott fokhagymával összekeverjük.
- A padlizsánszeletekről leitatjuk a nedvességet, olívaolajjal mindkét oldalukat megkenjük és grillen, vagy serpenyőben pirosra sütjük.
- Még melegen a marinádba rakjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap a padlizsánszeleteket lecsöpögtetjük, és mindegyikbe 1-1 ujjnyi vastag sajtot teszünk és feltekerjük.
- Hidegen pirítóssal tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8638
- Feltöltés dátuma: 2009. július 29.
Ajánló
Hideg, száraz fehérborral ajánlom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Balatonparti könnyű nyáresti vacsora. Én feta sajtból készítettem. Nagyon finom!