Sajttal szórt kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Galenett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
A tetejére
Összesen
693
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1193.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 547 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 98.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
693
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4775.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 931 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1222 mg
-
Nátrium 2188 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 395.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 570 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
2774
kcal
- 9% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és vizet. Megkelesztjük.
- Amikor megkelt, olajos kézzel formázzuk kenyér, zsömle, kifli, bagett formára. Pl: Kicsit kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, felgöngyöljük, sütőpapírra rakjuk és megszórjuk sajttal. (A képen ez látható.)
- 30 percig 180 fokon sütjük. Alul-felül sütés légkeveréssel a legideálisabb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1573
- Feltöltés dátuma: 2012. november 20.
Ajánló
Bármihez. Ízlés szerint lehet sajtot, tejfölt, tojást, olivát, magvakat, diót, stb... a tetejére szórni, kenni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Galenett
6 recept
Szeretem a házi kenyeret, és a modern sütők újra lehetőséget adnak a házi kenyér elkészítéséhez.