r
Nosalty Logó

Sajttal és sonkával töltött, spenótos marhahústekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sajttal és sonkával töltött, spenótos marhahústekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hústekercs

öntet

Összesen 379 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hústekercs

öntet

Összesen 1517 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

hústekercs

öntet

Összesen 151 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    826 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 379 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4581.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1534 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3303 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7273 micro
Összesen 1517 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

hústekercs

öntet

Elkészítés

hústekercs

  1. A darált húst összedolgozzuk a tojással, a zsemlemorzsával, a finomra aprított vöröshagymával és a sóval. Stabil húsos masszát fogunk kapni. Félretesszük összeérni annyi ideig, amíg megmossuk a spenótot, és lereszeljük a sajtot.
  2. Egy méretes sütőpapírt leterítünk a konyhapultra, gyengén megszórjuk zsemlemorzsával. A húsos masszát ráborítjuk. A masszát kezünkkel kb. 20x30 cm-es téglalappá egyengetjük a sütőpapíron.
  3. A húsos téglalap közepére rakjuk a sonkaszeleteket úgy, hogy picit fedjék egymást. A sonka szeleteket megszórjuk reszelt sajttal, a sajtra pedig rátesszük a spenótleveleket. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük a húsos masszát.
  4. A tekercset bőven megolajozott alufóliába csomagoljuk. A biztonság kedvéért ellentétes irányú csomagolást is végezzünk! Sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben 30-35 percet sütjük.

öntet

  1. A spenótot enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük, majd alaposan elkeverjük a főzőtejszínnel és a zúzott fokhagymával. Én erre a célra kézi mixert használok. Gyenge tűzön egyszer átforraljuk.
  2. A megsült hústekercseket felszeleteljük, és tetszőleges burgonyakörettel tálaljuk úgy, hogy a tekercsek alá bőven merünk a spenótos öntetből.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1527
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttal és sonkával töltött, spenótos marhahústekercs
Lizinka_ 607 recept

Hétvégén újítottam a darált marhahús felhasználásán. A kertben még nem fagyott le a spenót, így azzal variáltam a megálmodott hústekercset.

Hozzávalók

hústekercs

öntet

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...