r
Nosalty Logó

Vastag sajtkéreg alatt sült zöldséges csirkemellragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Vastag sajtkéreg alatt sült zöldséges csirkemellragu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1561 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1942 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1695 micro
Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4290.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1447 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7768 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6780 micro
Összesen 1561 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A tisztított sárgarépát és a héjas cukkinit külön-külön egy tálba reszeljük, nagy lyukú reszelőn. A gombát és a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábosban az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Először a reszelt sárgarépát adjuk hozzá. Összesütjük. Ezután hozzátesszük a gombát. Szintén összesütjük. Ezután keverjük bele a felkockázott csirkemell filét. Kevergetve addig sütjük, amíg a keletkezett lé el nem fő. Ezután meghintjük házi ételízesítővel és borssal. Félretesszük.
  3. A héjastul lereszelt cukkiniből kinyomkodjuk a levet és a húshoz tesszük. Ezután belekeverjük a tejfölt, a tojásokat és a keményítőt.
  4. Egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegtálba öntjük. Kanállal elegyengetjük. A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített 180 -os sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  6. A sütőből kivéve langyosra hűtjük és úgy tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1378
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vastag sajtkéreg alatt sült zöldséges csirkemellragu
Lizinka_ 607 recept

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...