r
Nosalty Logó

Sajtos vajas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettymami
Sajtos vajas kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 560 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 560 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7950.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    5097 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 3344 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, hogy egy közepesen kemény, nem túl lágy tésztát kapjunk. Letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Közben átgyúrjuk egyszer.
  2. Lisztezett felületen félbevágjuk, mindkettőt vékony kör alakúra kinyújtjuk úgy, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek.

Töltelék

  1. Az egyik lapot megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, majd ráillesztjük a másik kinyújtott tesztalapot. Nyújtófával kicsit lapítunk még rajta, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk.
  2. A cikkeket kintről befelé feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.
  3. A sütőt 180 fokra bekapcsoljuk, amíg bemelegszik, hagyjuk a kifliket pihenni.

Tetejére

  1. Majd lekenjük egy kissé felvert tojással, és tetszés szerint megszórjuk a tetejüket szezámmaggal és/vagy reszelt sajttal.
  2. Végül betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  3. Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 394
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 52296
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos vajas kifli
Bettymami 24 recept

Finom, könnyű kis sós harapnivaló. Remek reggelire is vagy uzsonnára, vagy akár csak úgy is...:)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...