Sajtos tekercs nyultantitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 38% Zsír
Összesen
409
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 38% Zsír
Összesen
3273
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
409
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 244.5 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4547 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 1576 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 1417 mg
-
Nátrium 1335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 138.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2479 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 2351 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1538 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
3273
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 311 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
432
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztához a lisztet, a cukrot, sütőport, tejet 12,5 dkg margarinnal és kevés sóval összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk, és kinyújtjuk.
- A töltelékhez összekeverjük a reszelt sajtot a maradék margarinnal, a sajt sósságától függően sóval ízesítjük.
- A tölteléket egyenlően elosztjuk a tésztákon, szétkenjük, és feltekerjük, mint a kalácsot.
- Egyenként frissen-tartó fóliába csomagoljuk, és befagyasztjuk.
- Ha megdermedt, a sütőt előmelegítjük, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. Forró sütőben sütjük. Ha nagyon megfagyott, a szeletelés előtt annyit várunk, hogy már ne törjön, amikor vágjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 4866
- Feltöltés dátuma: 2015. június 20.
Ajánló
A tölteléket bátran variálhatjuk: helyettesíthetjük pizzakrémmel, ízesíthetjük zöldfűszerekkel, kísérletezhetünk különféle sajtokkal - akár mindegyik tekercset más-más színben, ízben is készíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyultanti
100 recept
Kedvenc süteményeim egyike, nem véletlenül készítettem el rengetegszer. Egyrészt, ha kellőképp előrelátó vagyok, és ráérek, akkor elkészítem, befagyasztom, aztán ha befut néhány váratlan vendég, csak felszeletelem, és megsütöm. (Nem alkalmazandó ez az eljárás, ha le szeretnénk szoktatni a vendégeket arról, hogy váratlanul állítsanak be.) Aztán, ha tudom, hogy a hét közepén, amikor kevés időm van, házi sütivel kell előrukkolnom, akkor hétvégén elkészítem, befagyasztom, és a hét közepén csak felszeletelem, és megsütöm. És mindig sikere van.