r
Nosalty Logó

Sajtos tekercs nyultantitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Sajtos tekercs nyultantitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 3273 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 409 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    244.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4547 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    1335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3273 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a cukrot, sütőport, tejet 12,5 dkg margarinnal és kevés sóval összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk, és kinyújtjuk.
  2. A töltelékhez összekeverjük a reszelt sajtot a maradék margarinnal, a sajt sósságától függően sóval ízesítjük.
  3. A tölteléket egyenlően elosztjuk a tésztákon, szétkenjük, és feltekerjük, mint a kalácsot.
  4. Egyenként frissen-tartó fóliába csomagoljuk, és befagyasztjuk.
  5. Ha megdermedt, a sütőt előmelegítjük, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. Forró sütőben sütjük. Ha nagyon megfagyott, a szeletelés előtt annyit várunk, hogy már ne törjön, amikor vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4806
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 20.

Ajánló

A tölteléket bátran variálhatjuk: helyettesíthetjük pizzakrémmel, ízesíthetjük zöldfűszerekkel, kísérletezhetünk különféle sajtokkal - akár mindegyik tekercset más-más színben, ízben is készíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos tekercs nyultantitól
nyultanti 100 recept

Kedvenc süteményeim egyike, nem véletlenül készítettem el rengetegszer. Egyrészt, ha kellőképp előrelátó vagyok, és ráérek, akkor elkészítem, befagyasztom, aztán ha befut néhány váratlan vendég, csak felszeletelem, és megsütöm. (Nem alkalmazandó ez az eljárás, ha le szeretnénk szoktatni a vendégeket arról, hogy váratlanul állítsanak be.) Aztán, ha tudom, hogy a hét közepén, amikor kevés időm van, házi sütivel kell előrukkolnom, akkor hétvégén elkészítem, befagyasztom, és a hét közepén csak felszeletelem, és megsütöm. És mindig sikere van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...