r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös csirke krumpliágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Sajtos-tejfölös csirke krumpliágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 802 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 802 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.3 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6876.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1795 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2775 mg
  • Nátrium
    1650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1648.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 3212 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk. A csirkehúst megtisztítjuk, megmossuk, és a mellet is és a combot is kettévágjuk.
  2. Egy tepsit kikenünk 2-3 ek olajjal, és belekarikázzuk a krumplit. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk majorannával. Összekeverjük. (Én kézzel szoktam összeforgatni.)
  3. A csirkehús darabokat is sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk, majd rátesszük a krumplira. Alá öntünkkb.2 dl vizet. 210 fokra kapcsoljuk a sütőt, és a még hideg sütőbe toljuk az alufóliával letakart tepsit. Kb.30 percig sütjük így, majd levesszük róla az alufóliát, és pirulásig kb.15 percig sütjük még.
  4. Közben a sajtot lereszeljük, és a tejföllel összekeverjük.
  5. Ha a húsok kicsit megpirultak, akkor rákenjük a tejfölös-sajtot, és pirulásig kb.10 percig sütjük még.
  6. Forrón, savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 23887
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Ajánló

Van amikor a sajt mennyiség felébe füstölt sajtot reszelek. Úgy is nagyon finom, de most sajnos nem volt itthon füstölt sajtom. Vendégvárónak is nagyon jó, mert akár előző este össze lehet állítani, és mielőtt a vendégek megérkeznének, csak betoljuk a sütőbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-tejfölös csirke krumpliágyon
Gonoszka1 428 recept

Ezt a finom egytálételt is már 25 éve rendszeresen szoktam készíteni. Nem mindig csirkével készítem, van amikor karajjal, disznócombbal csinálom meg, és úgy is nagyon finom. Volt amikor csirkeszárnyat is tettem bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...