r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös brokkoli baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-tejfölös brokkoli baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2851.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    393 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    835 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3040 micro
Összesen 1180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    305.7 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8553.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2339 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2313 mg
  • Nátrium
    3443 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    551 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    652 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2504 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9120 micro
Összesen 3541 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a brokkolit, megmossuk és feldaraboljuk, feltesszük egy kis sós vízben főni.
  2. Egy serpenyőben kisütjük a feldarabolt kenyérszalonnát, majd beledobunk 2-3 felszeletelt fokhagymagerezdet megpirítani.
  3. A tejfölbe belekeverünk 1-2 felvert tojást, 1 gerezd szétnyomott fokhagymát, az oregánót és a sót.
  4. Maximum 10 perc főzés után leszűrjük és lecsepegtetjük a brokkolit, utána egy tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a kisült szalonna, fokhagyma, zsír egyveleget úgy, hogy jusson minden falatra. Utána az egészre rázúdítjuk a tejfölös öntetünket, majd a reszelt sajttal vastagon megszórjuk.
  5. Nem maradt más hátra, mint hogy a feldarabolt bacon szalonnát a lesajtozott étel tetejére tegyük ízlés szerint.
  6. Utána be az előmelegített sütőbe, közepes hőfokon 40-45 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3754
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon finom, alacsony szénhidráttartalmú étel. Az ízében a fokhagyma, bacon, mozzarella trió fantasztikus élményben részesíti az ízlelőbimbóinkat, az elkészítése pedig nagyon gyors és egyszerű. Ajánlom minden nagy ízfalónak egy kis pihentetésnek, két sült csülök között.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...