r
Nosalty Logó

Sajtos sztrapacska pirított tarjakockákkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sajtos sztrapacska pirított tarjakockákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6871.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    5338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit meghámozzuk, pépesre reszeljük.
  2. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, lisztet, belezúzzuk a fokhagymát. Összekeverjük. A massza ne legyen túl kemény, se túl lágy.
  3. Lobogó, sós vízbe szaggassuk nokedliszaggatóval, és ha feljön a víz tetejére, még főzzük 2-3 percig. Szűrjük le.
  4. Hideg, sós vízbe áztassuk kb. fél percig, majd megint szűrjük le.
  5. A vöröshagymát és a tarját vágjuk apró kockákra, majd a hagymát kevéske olajon pirítsuk üvegesre, dobjuk rá a tarjakockákat. Együtt pirítsuk 2-3 percig, majd borítsuk bele a lecsöpögtetett tésztát, és forgassuk át párszor.
  6. Vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá 1 nagy ek tejfölt. Kóstoljuk meg, mert lehet kell még rá egy kis só.
  7. Tálaljuk reszelt sajttal, esetleg füstölttel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 302
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 21724
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos sztrapacska pirított tarjakockákkal
Andi80_ 380 recept

Mikor nagymamám élt, gyakran készített túrós, káposztás sztrapacskát. Rég volt :-( Azóta azt hiszem egyszer ettem, férjem anyukája csinálta. Most eszembe jutott és (túró hiányában) kis változtatással, de ez lett az ebéd. Szalonna helyett tarja került rá. A tészta készítésnél újkrumpli volt az alap, eléggé lédús még, kellett hozzá a 20 dkg liszt. Ha később, ókrumpliból akarjuk főzni, csak fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet nem szükséges az említett adag.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...