Sajtos szabdzsi kölessel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
szmarti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Ragu
-
100g padlizsán24 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
71 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Köret
Összesen
515
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Ragu
-
400g padlizsán95 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g víz0 kcal
Köret
Összesen
2056
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Ragu
-
15.9g padlizsán4 kcal
-
8g cukkini1 kcal
-
8g mozzarella24 kcal
-
15.9g paradicsom3 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4g főzőtejszín5 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g víz0 kcal
Köret
Összesen
81
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1156.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 516.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1167 micro
Összesen
515
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 81.7 g
Zsír
-
Összesen 99.2 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4626 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 1278 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 1700 mg
-
Nátrium 1126 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2065.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 646 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 443 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 2213 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 4667 micro
Összesen
2056
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 409 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
Ragu
-
1 db padlizsán
-
1 közepes db cukkini
-
4 közepes db paradicsom
-
4 ek napraforgó olaj
-
fahéjrúd ízlés szerint
-
2 teáskanál kurkuma
-
1 teáskanál római kömény
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
2 dl víz
Köret
Elkészítés
Ragu
- A zöldségeket közepes kockákra vágjuk, a gyömbért lereszeljük, a mini mozzarellát lecsöpögtetjük.
- Lábasban kevés olajat forrósítunk, és óvatosan átpirítjuk benne a fokhagymát, a cukkinit és a padlizsánt.
- Hozzáadjuk a sót, a paradicsomot, a fűszereket és kb. 2 dl vizet, és fedő alatt puhára főzzük az egészet. 5 gramm darabos fahéjat tettem bele (a hozzávalóknál ezt így pontosan nem tudtam feltüntetni, de ízlés szerint lehet több-kevesebb is).
- Felöntjük a főzőtejszínnel, beletesszük a mozzarellát, és pár másodperc után le is kapcsoljuk.
Köret
- A kölest megmossuk, és háromszoros mennyiségű hideg, sós vízben, kurkumával megszórva feltesszük főni.
- Kb. 15 perc után, amikor magába szívta a vizet, lekapcsoljuk, és még fedő alatt hagyjuk állni egy kicsit.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2980
- Feltöltés dátuma: 2016. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
szmarti
6 recept
Étteremben ettünk hasonló, tofus szabdzsit, és nagyon "rákattantam". Az interneten hiába kerestem a receptet, ezért megpróbáltam magam rekonstruálni az ételt azokból az információkból, amiket az indiai ételek fűszerezéséről megtudtam, egyebekben az ízlelőbimbóimra és háziasszonyi gyakorlatomra hagyatkoztam. Én egyszerűen fokhagymával pótlom az úgynevezett hinget (más néven asafoetidát), a tofunál pedig rokonszenvesebb számomra a hasonló állagú mozzarella. Ha nem tartod kőbe vésett szabályoknak az eredeti hozzávalókat, ajánlom Neked is!