Sajtos stangli, ahogy Galamb Alex készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
167
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1994
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
239
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
167
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7126 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 5913 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 205.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
1994
kcal
- 9% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 853.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 708 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy kis edénybe kimérjük az élesztőt és a tejet, majd egy pici cukorral és liszttel szuszpenzáljuk (vagyis összekeverjük oldattá, hogy beinduljanak az élesztőgombák). 5 percet pihentjük, ezalatt felfut az élesztő.
- Egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a sót és a cukrot, összekeverjük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet.
- Kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük a tésztát, amikor összeállt, hozzáadjuk a puha margarint (vagy vajat) és azzal is kidagasztjuk. Hagyjuk pihenni a tésztát 15-20 percet a tálban.
- Egy halványan belisztezett deszkára tesszük a pihentetett a tésztát, és 8 dekás adagokat porciózunk belőle. Ismét pihentetjük 15-20 percet.
- A tésztaadagokat aztán kis gombócokká formázzuk, majd ovális alakúra nyújtjuk. A vékony, ovális tésztát aztán feltekerjük, azaz felsodorjuk - minél szorosabban tekerjük, annál szebb lesz.
- A felsodort tekercseket kézzel kicsit megnyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd lekenjük őket tojással és rászórjuk a reszelt trappistát. 30-35 percet kelesztjük meleg helyen.
- A megkelt stanglikat 200 fokon 12-14 percet sütjük sütjük. Sütés előtt és után érdemes vízzel megspriccelni őket, hogy kívül ropogós, belül puha legyen.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 1358
- Feltöltés dátuma: 2023. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Galamb Alex és kis tanítványai mindenféle péksüteményt készítenek Alex pici tanműhelyében a borsodi Hernádnémetiben. Egyik leggyakrabban készített pékárujuk ez a sajtos stangli, amiből általában 50-60 darab készül egyszerre, de Alex kérésünkre megírta házilag is elkészíthető mennyiségekkel a receptet.