r
Nosalty Logó

Sajtos stangli, ahogy Galamb Alex készíti

2,5

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Sajtos stangli, ahogy Galamb Alex készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

167
Kalória
4.9g
Fehérje
34g
Szénhidrátok
0.7g
Zsír
17.1g
Víz
-
Koleszterin
1.3g
Rost
1.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1994 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7126 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    5913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1994 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. Egy kis edénybe kimérjük az élesztőt és a tejet, majd egy pici cukorral és liszttel szuszpenzáljuk (vagyis összekeverjük oldattá, hogy beinduljanak az élesztőgombák). 5 percet pihentjük, ezalatt felfut az élesztő.
  2. Egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a sót és a cukrot, összekeverjük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet.
  3. Kézzel vagy géppel dagasztani kezdjük a tésztát, amikor összeállt, hozzáadjuk a puha margarint (vagy vajat) és azzal is kidagasztjuk. Hagyjuk pihenni a tésztát 15-20 percet a tálban.
  4. Egy halványan belisztezett deszkára tesszük a pihentetett a tésztát, és 8 dekás adagokat porciózunk belőle. Ismét pihentetjük 15-20 percet.
  5. A tésztaadagokat aztán kis gombócokká formázzuk, majd ovális alakúra nyújtjuk. A vékony, ovális tésztát aztán feltekerjük, azaz felsodorjuk - minél szorosabban tekerjük, annál szebb lesz.
  6. A felsodort tekercseket kézzel kicsit megnyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd lekenjük őket tojással és rászórjuk a reszelt trappistát. 30-35 percet kelesztjük meleg helyen.
  7. A megkelt stanglikat 200 fokon 12-14 percet sütjük sütjük. Sütés előtt és után érdemes vízzel megspriccelni őket, hogy kívül ropogós, belül puha legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Galamb Alex és kis tanítványai mindenféle péksüteményt készítenek Alex pici tanműhelyében a borsodi Hernádnémetiben. Egyik leggyakrabban készített pékárujuk ez a sajtos stangli, amiből általában 50-60 darab készül egyszerre, de Alex kérésünkre megírta házilag is elkészíthető mennyiségekkel a receptet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!