Sajtos stangli 3. - provence-i
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
58g finomliszt212 kcal
-
4 kcal
-
21g tej12 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
457
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
350g finomliszt1274 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
125g tej70 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
7g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0 kcal
-
11g só0 kcal
Összesen
2747
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
44.7g finomliszt163 kcal
-
3.2g friss élesztő3 kcal
-
16g tej9 kcal
-
16g vaj114 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
5.1g tojássárgája16 kcal
-
12.8g sajt45 kcal
-
0 kcal
-
1.4g só0 kcal
Összesen
350
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1642.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 1270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
457
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 146.6 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 826 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9856.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 936 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 1008 mg
-
Nátrium 7620 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 145.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 1300 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 501 micro
Összesen
2747
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1258.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 973 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
-
350 g finomliszt
-
25 g friss élesztő
-
125 g vaj
-
1 tk só
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
- A lisztet egy tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedést nyomunk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, amit a tejjel és kevés liszttel elkavarunk. Lefedve 15 percig kelesztjük.
- A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük az 1 tk sót.
- A vajat elkeverjük a kovásszal és a liszttel. Sima tésztává gyúrjuk. Majd 30 percig kelesztjük.
- A tésztát lisztezett munkalapon 4 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
- A tojás sárgákat elkeverjük 2 ek vízzel.
- A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük az elkevert tojás sárga egy részével. A reszelt sajtot rászórjuk a tészta megkent felére, majd a másik felét ráhajtjuk és ismét 4 mm vastagságúra kinyújtjuk.
- A tésztát 2 ½ cm széles csíkokra vágjuk és két végüktől fogva spirállá csavarjuk
- A stanglikat megkenjük a maradék tojás sárgával, és megszórjuk a fűszerekkel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- 220 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső mód) 15-20 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11736
- Feltöltés dátuma: 2011. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom ropogtatni való. Eredetileg köménnyel akartam megszórni a stanglikat, de az utolsó percben vettem észre, hogy nincs köményem otthon, és így a provence-i fűszerkeverék vette át a kömény szerepét. Ebből a mennyiségből 16 stanglit sütöttem.