Sajtos-sonkás karfiol
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
240
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
957
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1316.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 268 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 831 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 113.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
240
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 61.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5264.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 1073 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 3323 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 454.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 569 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 563 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
957
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az alaplevet vagy a kockából főzött húslevest citromlével, szerecsendióval és pici sóval ízesítjük.
- A rózsáira szedett, leöblített karfiolt a húslevesben megpároljuk úgy, hogy leve csaknem elpárologjon (15 perc fedő alatt, 10 perc fedő nélkül).
- A karfiolt lecsepegtetjük és kivajazott tűzálló tálba tesszük.
- A sonkaszeletek egyik oldalát megkenjük mustárral és beborítjuk vele a karfiolt.
- A sajtszeleteket a sonkára fektetjük (eredeti recept szerint ementáli, de bármi hasonló megfelel).
- Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 fok) 15-20 percig sütjük, míg a sajt szépen megpirul.
- Forrón tálaljuk. Kis mustárral dobható még fel.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 28746
- Feltöltés dátuma: 2009. június 13.
Ajánló
Én wokban pároltam, tökéletes lett a karfiol, de biztos másban is fincsi lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
A recept Lajos Mari: 99 egytálétel c. könyvéből származik. Leírása szerint "gyors, könnyű, laktató" – mindez stimmel. Különösen finom így tavasszal, zsenge karfiolból.