r
Nosalty Logó

Sajtos rúd túróval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lbara
Sajtos rúd túróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 835 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2226.3 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 835 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    310.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13357.6 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    2374 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    3128 mg
  • Nátrium
    6206 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2797 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1641 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 5010 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 352 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztben elkeverjük a sütőport. Lisztezett munkalapon a sajt és egész tojás kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk, 5-7 mm vastagra nyújtjuk.
  2. Az egész tojást felverjük, megkenjük vele a kinyújtott tésztánkat, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Kb. 1-1,5 cm széles, tetszőleges hosszúságú rudakat vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk és a sütő közepén rövid idő alatt aranysárgára sütünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 27169
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán egyszerű elkészíteni, bárki nekiállhat. Csak összegyúrjuk, és kész. A túrótól könnyű lesz a tésztája.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...