r
Nosalty Logó

Sajtos rúd 4. - köménymagos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sajtos rúd 4. - köménymagos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére és a tepsi előkészítéséhez

Összesen 844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére és a tepsi előkészítéséhez

Összesen 5049 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére és a tepsi előkészítéséhez

Összesen 336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 844 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    282.6 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11453.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    7195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 5049 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és a tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt futtassuk fel kevés cukorral langyos tejben.
  2. Keverjük össze a hozzávalókat és az egyik tojást egy tálban, majd alaposan dolgozzuk ki a tésztát.
  3. Tegyük félre langyos helyre kelni kb. 1 órára.
  4. Ha a tészta megkelt, sodrófa segítségével nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, tetejét kenjük meg felvert tojással, majd szórjuk meg reszelt sajttal és köménymaggal.
  5. Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb fokozaton.
  6. A tésztából derelyevágóval készítsünk kb. 1 cm széles csíkokat, és azt tegyük kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
  7. Tegyük a forró sütőbe, a hőmérsékletet állítsuk vissza 200 fokra, és süssük aranybarnára a rudakat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13244
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 11.

Ajánló

Kiváló sör és borkorcsolya vagy egyszerűen csak sós nasi. A köménymag mellé (vagy helyett) használhatunk bármilyen egyéb magvat, a szezámmagtól kezdve a lenmagon keresztül egészen a tökmagig, esetleg ezeket vegyítve is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rúd 4. - köménymagos
Kornél 167 recept

Édesanyám vendégváró sajtosa. Kölyökkorom óta az egyik kedvencem, gyorsan elkészül, és többnyire soha nem elegendő a mennyiség.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére és a tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...