Sajtos rakott tök
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
235g közönséges tök32 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Összesen
418
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
940g közönséges tök127 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
1669
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
54.2g közönséges tök7 kcal
-
5.8g füstölt sajt19 kcal
-
5.8g mozzarella17 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
8.7g tejföl17 kcal
-
5.2g lilahagyma2 kcal
-
10.4g kapor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g zsemlemorzsa9 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
Összesen
95
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 972.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 273.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 608 micro
Összesen
418
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 79.2 g
Zsír
-
Összesen 116.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 528 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3890.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 1318 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1082 mg
-
Nátrium 1090 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1092.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1268 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 289 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 517 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 696 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2432 micro
Összesen
1669
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
100 g füstölt sajt
-
2 db tojás
-
150 g tejföl
-
1 közepes fej lilahagyma
-
só ízlés szerint
-
4 ek zsemlemorzsa
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- A tököt meghámozzuk, és kb. 6 cm-es darabokra vágjuk, majd a darabokat kisebb cikkekre.
- Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával.
- Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot.
- Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik.
- A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a rakottasra, hogy mindenhova jusson.
- A tetejére újabb réteg tököt teszünk, meghintjük zsemlemorzsával.
- Atetejérekevés olívaolajat locsolunk és közepesen meleg sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. (Nem kell lefedni.)
- Ekkor kivesszük a sütőből és beborítjuk a szeletelt mozzarellával. Visszatesszük még pár percre, míg szépen megpirul.
- Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 265
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 79891
- Feltöltés dátuma: 2009. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Úgy kezdődött, hogy rántott tököt sütök... De aztán sehogysem akaródzott a tűzhely mellett ácsorogni, így született az ötlet. Ha van olyan, hogy lengyel karfiol, akkor miért ne lehetne lengyel tök is? Vagy legalább valami nagyon hasonló. Hála a szép időnek, meg a gondos gazdák másodvetésének, megint nagyon szép zsenge tököt lehet kapni a piacon. Érdemes kihasználni a lehetőséget.