r
Nosalty Logó

Sajtos puffancs rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sajtos puffancs rúd
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 522 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1045 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 522 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1045 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis lábasban melegítsük a vizet a kockára vágott vajjal, amíg elolvad. Sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a lisztet egyszerre, és addig keverjük fakanállal, amíg összeáll egy gombócba. A tűzről levéve hagyjuk 5 percig hűlni.
  2. Üssük bele az egyik tojást, és alaposan keverjük ki a tésztát. Eleinte darabosnak fog kinézni, de egy-két perc után sima lesz. Nagyon gyorsan kell a fakanalat forgatni, nehogy a tojást megfozzuk, mert akkor a sütésnél nem fog felpuffadni a tészta. Beleütjük a másik tojást, és azzal is simára keverjük.
  3. Végül hozzáadjuk a finomra reszelt sajtokat, illetve a finomra vágott rozmaringot. Szintén jól beledolgozzuk a tésztába. A cheddarból 2 dkg-ot rakjunk félre, hogy meg tudjuk szórni a rudak tetejét.
  4. Habzsákba vagy csak egy sima nejlon tasakba kanalazzuk a masszát, és kisujjnyi vastag csíkokat nyomunk egy sütőpapírral vagy szilikon lappal bélelt tepsibe. Szórjuk meg a félretett sajttal.
  5. Forró sütőbe (220 C) rakva 10 percig sütjük, majd lejjebb tekerve a hőmérsékletet (190 C) további 10-15 percig sütjük, vagy amíg megpirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 8857
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg fánk alakúra kellene sütni, de természetesen nekem az túl hétköznapi lett volna. ☺ David Lebovitz receptjét alakítottam át egy kicsit, mert gruyere sajtot kellene használni, de az itt luxusnak számít, szóval az ára is olyan. A sajtoknál figyelembe kell venni, hogy ne legyen túl zsíros fajta, mert akkor csak szétfolyik az egész sütés közben. A parmezán elég kemény, a cheddar meg egy kis színt visz a végeredménybe. A gruyere sajttal snidlinget vagy kakukkfüvet használjunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...