Sajtos puffancs rúd
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
63g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
15g cheddar sajt60 kcal
Összesen
522
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
125g víz0 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
30g cheddar sajt121 kcal
Összesen
1045
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
28.2g víz0 kcal
-
9g vaj65 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15.8g finomliszt57 kcal
-
24.8g tojás31 kcal
-
1.6g rozmaring2 kcal
-
13.5g parmezán sajt53 kcal
-
6.8g cheddar sajt27 kcal
Összesen
235
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1822.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 816 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 123.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
522
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 517 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3645.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 1024 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 834 mg
-
Nátrium 1632 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 247.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 664 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 98 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 643 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 500 micro
Összesen
1045
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 822 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
-
125 ml víz
-
4 dkg vaj
-
0.3 teáskanál só
-
7 dkg finomliszt
-
1 szál rozmaring
-
6 dkg parmezán sajt
-
3 dkg cheddar sajt
Elkészítés
- Egy kis lábasban melegítsük a vizet a kockára vágott vajjal, amíg elolvad. Sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a lisztet egyszerre, és addig keverjük fakanállal, amíg összeáll egy gombócba. A tűzről levéve hagyjuk 5 percig hűlni.
- Üssük bele az egyik tojást, és alaposan keverjük ki a tésztát. Eleinte darabosnak fog kinézni, de egy-két perc után sima lesz. Nagyon gyorsan kell a fakanalat forgatni, nehogy a tojást megfozzuk, mert akkor a sütésnél nem fog felpuffadni a tészta. Beleütjük a másik tojást, és azzal is simára keverjük.
- Végül hozzáadjuk a finomra reszelt sajtokat, illetve a finomra vágott rozmaringot. Szintén jól beledolgozzuk a tésztába. A cheddarból 2 dkg-ot rakjunk félre, hogy meg tudjuk szórni a rudak tetejét.
- Habzsákba vagy csak egy sima nejlon tasakba kanalazzuk a masszát, és kisujjnyi vastag csíkokat nyomunk egy sütőpapírral vagy szilikon lappal bélelt tepsibe. Szórjuk meg a félretett sajttal.
- Forró sütőbe (220 C) rakva 10 percig sütjük, majd lejjebb tekerve a hőmérsékletet (190 C) további 10-15 percig sütjük, vagy amíg megpirul.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 8945
- Feltöltés dátuma: 2014. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Eredetileg fánk alakúra kellene sütni, de természetesen nekem az túl hétköznapi lett volna. ☺ David Lebovitz receptjét alakítottam át egy kicsit, mert gruyere sajtot kellene használni, de az itt luxusnak számít, szóval az ára is olyan. A sajtoknál figyelembe kell venni, hogy ne legyen túl zsíros fajta, mert akkor csak szétfolyik az egész sütés közben. A parmezán elég kemény, a cheddar meg egy kis színt visz a végeredménybe. A gruyere sajttal snidlinget vagy kakukkfüvet használjunk.