r
Nosalty Logó

Sajtos puffancs Évi néni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos puffancs Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

puffancs

tetejére

Összesen 401 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

puffancs

tetejére

Összesen 4801 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír

puffancs

tetejére

Összesen 370 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 401 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.9 g

Zsír

  • Összesen
    310.7 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11881.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    2037 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    963 mg
  • Foszfor
    3697 mg
  • Nátrium
    4958 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1910 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1864 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 4801 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

puffancs

tetejére

Elkészítés

puffancs

  1. A diót ledaráljuk apró darabosra.
  2. A sajtot lereszeljük, vagy késes aprítóban ledaráljuk.
  3. A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, sárga héját lereszeljük. Rozmaring leveleit letépkedjük, ollóval összevágjuk.
  4. Minden szobahőmérsékletű alapanyagot dagasztógép táljába mérünk, és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  5. A pihentetett tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra, és felvágjuk tetszőleges formájúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a maradék tojásfehérjével megkenjük, és kevés reszelt sajttal megszórjuk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40x3
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2997
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos puffancs Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Ezt a süteményt azokból az anyagokból állítottam össze, amit otthon találtam. Eredetileg keksznek szerettem volna elkészíteni, de eléggé kapkodtam, és véletlenül beleszórtam egy csomag instant élesztőt is. Ettől puhább, légiesebb lett, nem pedig roppanós.

Hozzávalók

puffancs

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...