r
Nosalty Logó

Sajtos-paradicsomos padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Sajtos-paradicsomos padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3065.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3065.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1127 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt meghámozzuk, majd kb. 1,5-2 cm-es karikákat vágunk.
  2. Megsózzuk, 10 percig hagyjuk, majd leöblítjük, papírtörlőre tesszük. Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, elősütjük. 2-3 perc oldalanként. Közben bekapcsoljuk a sütőt.
  3. Egy sütőpapírt a csap alatt megvizezünk, kifacsarjuk, majd tepsibe rakjuk. Rárakjuk a padlizsánt, nyakon öntjük a paradicsommal. Minden padlizsánra érdemes egy hámozott paradicsomot tenni.
  4. Középre tegyük a sajtot, rámorzsoljuk a fetát,hogy mindenhova jusson , pici só, bors, belevágunk egy kisebb lila hagymát és bazsalikomlevelet teszünk rá. Meglocsoljuk olívaolajjal és betesszük a sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 289
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-paradicsomos padlizsán
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...