Sajtos muffin Andi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
684
kcal
- 16% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2052
kcal
- 16% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3406.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 838 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 809 mg
-
Nátrium 1657 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
684
kcal
- 16% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.7 g
Zsír
-
Összesen 72.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 606 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10219.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 2513 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 2426 mg
-
Nátrium 4972 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 200.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 785 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 346 mg
-
Retinol - A vitamin: 781 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
2052
kcal
- 16% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1232.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük margarinnal vagy papírt teszünk bele.
- Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, bors, reszelt sajt.
- Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a tejjel és a két részt összeforgatjuk.
- A formák 3/4-ig kanalazzuk a masszát.
- Megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Hagyjuk a formában kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 31001
- Feltöltés dátuma: 2012. április 05.
Ajánló
A muffinok tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, esetleg magokkal sütés előtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Uzsonnára szerettem volna valami gyorsat készíteni. Ez a muffin jutott az eszembe. Kettévágtuk és sajtkrémmel megkenve kitűnő harapnivaló lett. Nagy étvágyúaknak érdemes dupla adagot összeállítani. :-)