r
Nosalty Logó

Sajtos melegszendvicskrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
motysacc
Sajtos melegszendvicskrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1645 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2628.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 823 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    89 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5257.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    2629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1645 kcal
  • 14% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alap tulajdonképpen egy besamelhez hasonlító mártás. A vajat felmelegítjük egy edényben takarék lángon.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd kicsit megpirítjuk, de vigyázzunk, ne legyen barna.
  3. Óvatosan és apránként hozzáadjuk a tejet. Itt arra kell vigyázni, hogy ne legyenek benne csomók.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük benne a leveskockát.
  5. Végül hozzáadjuk a tejfölt és a sajtot. Én csak megközelítőleges mennyiséget írtam a hozzávalóknál, szerintem ezt mindenki kénye-kedve szerint variálhatja! :)
  6. Rákenjük ízlés szerint a kenyérszeletekre a krémet, aki szeretne, a tetejére sajtot is reszelhet. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 16097
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
motysacc 1 recept

Nagyon gyors, életmentő recept, itthon nagyon szeretik. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...