r
Nosalty Logó

Sajtos-mandulás rudacska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos-mandulás rudacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 847 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6772 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 476 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 847 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.7 g

Zsír

  • Összesen
    506.8 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13054.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    3842 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    752 mg
  • Foszfor
    4179 mg
  • Nátrium
    3931 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3498 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 6772 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 476 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes alapanyagot összegyúrjuk, folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Ha a tészta pihent, elővesszük, 3 cipóra osztjuk, melyeket kinyújtunk 2-3 mm vékonyra és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Megkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk és derelyevágóval felvágjuk kis csíkokra.
  3. 200 C-ra előmelegített sütőben (alul- felül sütés/ vagy hőlégkeverésen 180-190 C-on) rózsaszínre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2550
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-mandulás rudacska
Évi néni 1830 recept

Férjem ügyeletbe menvén mindig megvendégeli a kollégáit. Nagy közös étkezést csapnak-mindenki hoz valamit alapon. Oda készítettük ezt a finomságot.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...