r
Nosalty Logó

Sajtos lapcsánka Andi konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Sajtos lapcsánka Andi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

480
Kalória
16.8g
Fehérje
53.2g
Szénhidrátok
22.2g
Zsír
131.3g
Víz
101g
Koleszterin
3.7g
Rost
1.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    131.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5108.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    3341 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    393.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 1441 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük.
  2. Beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, a sót, borsot, és belenyomjuk a fokhagymakrémet.
  3. Alaposan összeforgatjuk.
  4. Lereszeljük a sajtot.
  5. Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk. (Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)
  6. Az egyik oldalát 3 percig sütjük, majd megfordítjuk és rászórunk némi reszelt sajtot, majd a másik oldalát is sütjük 3 percig. (Amíg sül a másik oldal, a sajt pont szépen ráolvad.)
  7. Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Épp a rakott krumplinak hámoztam a fő alapelemet, amikor ráéheztem egy kis lapcsánkára. Gyorsan pucoltam hozzá pár krumplit és összeállítottam. A gyerkőcök miatt sajnos nem tudtam kiugrani a kertbe petrezselyemlevélért, így az most kimaradt, de amikor a hűtőből kivettem a fokhagymakrémet, megláttam a sajtot. Így született meg ez a változat. Fincsi lett :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!