r
Nosalty Logó

Sajtos-kukoricás szelet parasztburgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Sajtos-kukoricás szelet parasztburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 833 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4170 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 130 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1505.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 833 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.6 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7526.5 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    3919 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2015.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    393 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2434 micro
Összesen 4170 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk.
  2. Lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük.
  3. A margarinnal kikent tepsibe terítjük.
  4. Egy tálba belerakjuk a lereszelt sajtok felét, a juhtúrót, a tejfölt, a tejszínt, a fűszereket, és összekeverjük.
  5. Utoljára a kukoricát kavarjuk bele.
  6. Ráöntjük a hússzeletekre.
  7. Tetejére rászórjuk a sajt másik felét.
  8. Sütőbe telsszük, és pirosra sütjük.
  9. A körethez a burgonyát tisztítás után közepes nagyságú kockákra vágjuk, olajban kisütjük.
  10. A vöröshagymát apró kockára vágjuk.
  11. Kevés olajon világosra pirítjuk.
  12. A tűzről levéve hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
  13. Az egészet a kisült burgonyára öntjük, sózzuk, jól összerázogatjuk. Forrón tálaljuk a hússal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10804
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-kukoricás szelet parasztburgonyával
Olaszné Anci 191 recept

Ehhez a recepthez azért mertem hozzáfogni, mert a sajtot, juhtúrót, kukoricát külön-külön is szeretjük. Gondoltam, semmi rossz nem sülhet ki belőle. Nem csalódtam.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...