r
Nosalty Logó

Sajtos kifli és variációi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cinderella_707
Sajtos kifli és variációi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
sörös
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A virslivel töltött verzióhoz

A sonkás tekercs verzióhoz

Összesen 1191 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A virslivel töltött verzióhoz

A sonkás tekercs verzióhoz

Összesen 9525 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A virslivel töltött verzióhoz

A sonkás tekercs verzióhoz

Összesen 279 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3802 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    2714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 1191 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.2 g

Zsír

  • Összesen
    529.8 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30416.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    598 mg
  • Kálcium
    4247 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    21710 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    659 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 9525 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A virslivel töltött verzióhoz

A sonkás tekercs verzióhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kockacukorral. Amíg az élesztő felfut, egy tálba tesszük a többi hozzávalót (a sajtból kb. a felét). Jó alaposan összegyúrjuk, nem túl kemény tésztát kell kapnunk.
  2. A tésztát meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük. Ha csak kifliket szeretnénk sütni, akkor a megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Egy-egy bucit négyzet alakúra nyújtunk (kb. 0,5 cm vastagra), és 6 részre vágjuk. Az így kapott téglalapokat feltekerjük, és kifli formára hajtva, helyezzük a sütőlapra. Jól megkelnek még a sütőben, úgyhogy nem szabad túl közel rakni őket egymáshoz. A tetejüket pirospaprikával kikevert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Ízlés szerint szórható magokkal, köménymaggal is.
  3. Előmelegített sütőben sütjük, amikor szép piros a teteje és az alja is, akkor kész is van.
  4. A virslivel töltött verzió annyiban más, hogy a tésztából rudakat sodrunk, és azzal körbetekerjük a virslit. Majd ugyanúgy, mint a sima kiflit megkenjük tojással, megszórjuk sajttal. Olyan lesz, mint egy mini hotdog.
  5. A sonkás tekercshez a krémhez valókat apróra vágjuk, összekeverjük, majd turmixszal pépesítjük. Ebben az esetben a tésztát ugyanúgy kinyújtjuk, mint a kiflinél, csak nem vágjuk fel, hanem megkenjük a sonkás krémmel, szorosan feltekerjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a tekercset, és elfektetve tesszük a sütőlapra. Tojással megkenjük, sajttal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18293
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Cinderella_707 4 recept

Én előszeretettel készítem ezt bulikra, délutáni családi eseményekre. Praktikus, mert egy tésztából háromféle dolgot is lehet egyszerre csinálni :).

Hozzávalók

A tésztához

A virslivel töltött verzióhoz

A sonkás tekercs verzióhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...