r
Nosalty Logó

Sajtos kenyérfasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Sajtos kenyérfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2619.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 940 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást a tejjel felverjük, rátöltjük a morzsolt kenyérre, összevegyítjük, és hagyjuk, hogy a kenyér átitatódjon.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a reszelt hagymát vagy fokhagymát, fűszerezzük, ha szükséges, adunk még tejet hozzá, ha túl puha, kevés prézlivel megszórjuk. Ne legyen száraz a massza, mert akkor nem finom, csak annyira, hogy kanállal lehessen rakni.
  3. Nem bő olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük (pár percig fedő nélkül, hogy a pára távozzon, majd lefedjük).
  4. Főzelékkel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 387
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14460
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos kenyérfasírt
Csiki Piroska 230 recept

A fiam nagyon szereti a bundás kenyeret, ezt a változatosság kedvéért találtam ki. Sajt helyett juhtúrót is tehetünk bele. Minél laposabbra készítjük a fasírtokat, annál finomabb, ropogósabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...