r
Nosalty Logó

Sajtos-hagymás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sajtos-hagymás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kenyérhez

Összesen 470 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kenyérhez

Összesen 2819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kenyérhez

Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 470 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5827.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    2519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    357 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    879 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 2819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A kenyérhez

Elkészítés

A kenyérhez

  1. Kenjünk ki egy 25x10 cm-es kenyersütö format
  2. Serpenyöben olvasszun k fel 25 g vajat es piritsuk meg benne a hagymat. Hagyjuk hülni.
  3. Egy nagy keverötalba szitaljuk bele a lisztet es keverjük hozza az elesztöt, a mustart,a sot es a borsot. Keverjük bele a sajt haromnegyedet es a hagymat. Nyomjunk melyedest a közepebe. Öntssük hozza a tejet es a vizet, dagasszuk lagy tesztava. Boritsuk enyhen meglisztezett felületre es gyurjukk 10 percig, amig egyenletes es rugalmas nem lesz.
  4. Tegyük kiolajozott talba, fedjuk le megolajozott frissentarto foliaval es meleg helyen hagyjuk 45-60 percig kelni.
  5. Boritsuk enyhen meglisztezett felületre, könnyeden gyurjuk at. Osszuk 20 egyforma reszre es formazzunk korongokat. Tegyük a felet az elökeszitett formaba, es kenjük meg egy kis olvasztott vajjal. Tegyük a tetejükre a többi tesztakorongot es kenjük meg a megmaradt vajjal.
  6. Fedjük le megolajozott foliaval, es meleg helyen kelesszük 45 percig, hogy a teszta elerje a forma szelet.
  7. Szorjuk meg a megmaradt sajttal. 190 fokra elömelegitett sütöbe toljuk es 40-45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x10
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8450
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 30.

Ajánló

                                                                      Ha szívesebben készítenénk friss élesztővel, helyettesítsük a szárított élesztőt 20 g friss élesztővel, melyet a tejben feloldunk, majd a liszthez adjuk. Ez a kiadós kenyér már önmagában is egy étel, de nagyon élvezetes saláták és hideg húsok kísérőjeként, vagy levesekhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

                                        A recept forrása: Christine Ingram és Jennie Shapter - A kenyér és a kenyérsütés enciklopédiája.  

Hozzávalók

A kenyérhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...