r
Nosalty Logó

Sajtos-gombás rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtos-gombás rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2813 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 470 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295 g

Zsír

  • Összesen
    164.6 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8920.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1973 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    3626 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1162 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    1075 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 2813 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A gombát és a hagymát szintén. A sajtot lereszeljük.
  2. A tejet, tejölt, egy tojást és a sajt 2/3-át összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy közepes mérető tepsit kivajazunk, a maradék vajat pedig belecsipkedjük a tepsibe.
  4. Ráteszünk egy sor csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, ráteszünk egy réteg gombát és hagymát, majd leöntjük a tejfölös sajtós szósz felével.
  5. Mehet rá a következő sor csirkemell, só, bors, gomba és hagyma, és a szósz második fele. Megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  6. 40-50 percen át sütjük, míg a hús megpuhul, és a sajt szép ropogós nem lesz. Ha idő előtt kezdene el pirulni, letakarjuk fóliával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 710
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 51406
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 18.

Ajánló

Párolt rizs, zöldsaláta vagy burgonyapüré illik hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktató, gyors, melegítő étel, ősszel-télen különösen jól esik!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...