r
Nosalty Logó

Sajtos-gombás karajszeletek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Sajtos-gombás karajszeletek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1026
Kalória
86.2g
Fehérje
32.6g
Szénhidrátok
65g
Zsír
962.1g
Víz
170.7g
Koleszterin
8.9g
Rost
18.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    962.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 1026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5779.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    3861 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2886.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 3079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteketa klopfolónak asima oldalával kicsit kiklopfoljuk. Borsozzuk,sózzuk, és ízlés szerint néhány chilitpelyhet is szórunk rá.
  2. A gombát felszeleteljük, a lilahagymát felkockázzuk.
  3. 4 ek olívaolajat megforrósítunk, beletesszük a lilahagymát, pirítjuk 15 mp-et, majd hozzáadjuk a gombát. Addig pirítsuk, míg a keletkező leveelpárolog. Ezután adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és néhány mp után beletesszük a friss-sajtot. Jól elkeverjük, és felöntjük a tejjel.
  4. Összeforraljuk, ha netán sűrű lenne, még egy kevés tejjel tovább hígíthatjuk.
  5. Az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk, elkeverjük, és esetleg sózzuk, borsozzuk.
  6. Ezalatt a hússzeleteket a 6-8 ek forró olívaolajban mindkét oldalukon hirtelen megsütöttük. Kivesszük, és forrón tartjuk.
  7. Tányérokra teszünk 2-3 szelet húst, ráhalmozunk a friss-sajtos gombából, és tetszés szerint körettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Rendkívülien megörültem múltkorában annak, hogy felfedeztem az egyik bevásárlóban egy régi kedvencemet, a frischkeaset. Ez egy 70% zsírtartalmú friss-sajt készítmény, ami puha krémes, finom, natúr, nincs benne semmi extra. És nem az ömlesztett sajt vagy krémsajt! Valahol hasonló, mint a mascarpone, mert az ilyen magas zsírtartalmú, de az kicsit más. Ezen örömömön felbuzdúlva készítettem újból pár, nekünk ízlő ételt, ezekből az egyik ez!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!