r
Nosalty Logó

Sajtos-gombás karajszeletek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Sajtos-gombás karajszeletek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    758 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 1026 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5779.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    3861 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    2886.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 3079 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteketa klopfolónak asima oldalával kicsit kiklopfoljuk. Borsozzuk,sózzuk, és ízlés szerint néhány chilitpelyhet is szórunk rá.
  2. A gombát felszeleteljük, a lilahagymát felkockázzuk.
  3. 4 ek olívaolajat megforrósítunk, beletesszük a lilahagymát, pirítjuk 15 mp-et, majd hozzáadjuk a gombát. Addig pirítsuk, míg a keletkező leveelpárolog. Ezután adjuk hozzá az átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és néhány mp után beletesszük a friss-sajtot. Jól elkeverjük, és felöntjük a tejjel.
  4. Összeforraljuk, ha netán sűrű lenne, még egy kevés tejjel tovább hígíthatjuk.
  5. Az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk, elkeverjük, és esetleg sózzuk, borsozzuk.
  6. Ezalatt a hússzeleteket a 6-8 ek forró olívaolajban mindkét oldalukon hirtelen megsütöttük. Kivesszük, és forrón tartjuk.
  7. Tányérokra teszünk 2-3 szelet húst, ráhalmozunk a friss-sajtos gombából, és tetszés szerint körettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15566
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-gombás karajszeletek
Vicikó 251 recept

Rendkívülien megörültem múltkorában annak, hogy felfedeztem az egyik bevásárlóban egy régi kedvencemet, a frischkeaset. Ez egy 70% zsírtartalmú friss-sajt készítmény, ami puha krémes, finom, natúr, nincs benne semmi extra. És nem az ömlesztett sajt vagy krémsajt! Valahol hasonló, mint a mascarpone, mert az ilyen magas zsírtartalmú, de az kicsit más. Ezen örömömön felbuzdúlva készítettem újból pár, nekünk ízlő ételt, ezekből az egyik ez!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...