r
Nosalty Logó

Sajtos fasírt fűszeres párizsi bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sajtos fasírt fűszeres párizsi bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fasírt

Bunda

Összesen 498 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fasírt

Bunda

Összesen 1987 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fasírt

Bunda

Összesen 168 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 498 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4737 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1987 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Fasírt

  1. Egy méretes tálba tesszük a darált húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a tojást, a sót, a fekete borsot. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Egy nagyobb darab frissentartó fóliát terítünk az asztalra. Erre tesszük a húst és kezünkkel kb. 25x20cm-es téglalappá egyengetjük.
  2. Megszórjuk nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal. A fólia segítségével felgöngyöljük, ahogy a bejglit szokás. A tekercs két végén a fóliát szorosan összepödörjük. A húsroládot teljesen henger alakúra formázzuk. Ezután mélyhűtőbe tesszük legalább két órára.

Bunda

  1. Egy méretes, mélyebb tálban tejföl sűrűségűre keverjük össze a lisztet, a sütőport, tojásokat és a kefirt. Sózzuk, majd belekeverjük a provence-i fűszerkeveréket. A serpenyőbe, fajtájától és méretétől függően beleöntjük a megfelelő mennyiségű olajat. Felforrósítjuk.
  2. A mélyhűtőből elővesszük a fasírttekercset és deszkán annyi 1.5 cm-es szeletet vágunk, amennyi a serpenyőnk befogadóképessége. A többit visszatesszük a mélyhűtőbe. A fasírtköröket belemártjuk a párizsi masszába és a közepesen forró olajban mindkét felét aranybarnára sütjük. Amikor kész, ismét kivesszük a tekercset a mélyhűtőből. Szeleteljük és sütjük.
  3. A langyosra hűlt, szaftos, illatozó, bundás fasírtköröket tetszőleges körettel tálaljuk. Bármilyen savanyúság illik mellé.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 9929
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos fasírt fűszeres párizsi bundában
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...