r
Nosalty Logó

Sajtos fasírt fűszeres párizsi bundában

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Sajtos fasírt fűszeres párizsi bundában
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

498
Kalória
40.4g
Fehérje
23.7g
Szénhidrátok
25.7g
Zsír
188g
Víz
251g
Koleszterin
1g
Rost
3.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fasírt

Bunda

Összesen 498 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fasírt

Bunda

Összesen 1987 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Fasírt

Bunda

Összesen 168 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 498 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4737 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    751.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1987 kcal
  • 14% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

Fasírt

  1. Egy méretes tálba tesszük a darált húst. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a tojást, a sót, a fekete borsot. Egynemű masszává dolgozzuk össze. Egy nagyobb darab frissentartó fóliát terítünk az asztalra. Erre tesszük a húst és kezünkkel kb. 25x20cm-es téglalappá egyengetjük.
  2. Megszórjuk nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal. A fólia segítségével felgöngyöljük, ahogy a bejglit szokás. A tekercs két végén a fóliát szorosan összepödörjük. A húsroládot teljesen henger alakúra formázzuk. Ezután mélyhűtőbe tesszük legalább két órára.

Bunda

  1. Egy méretes, mélyebb tálban tejföl sűrűségűre keverjük össze a lisztet, a sütőport, tojásokat és a kefirt. Sózzuk, majd belekeverjük a provence-i fűszerkeveréket. A serpenyőbe, fajtájától és méretétől függően beleöntjük a megfelelő mennyiségű olajat. Felforrósítjuk.
  2. A mélyhűtőből elővesszük a fasírttekercset és deszkán annyi 1.5 cm-es szeletet vágunk, amennyi a serpenyőnk befogadóképessége. A többit visszatesszük a mélyhűtőbe. A fasírtköröket belemártjuk a párizsi masszába és a közepesen forró olajban mindkét felét aranybarnára sütjük. Amikor kész, ismét kivesszük a tekercset a mélyhűtőből. Szeleteljük és sütjük.
  3. A langyosra hűlt, szaftos, illatozó, bundás fasírtköröket tetszőleges körettel tálaljuk. Bármilyen savanyúság illik mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!