r
Nosalty Logó

Sajtos csirkemell zöldséges tojásköntösben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos csirkemell zöldséges tojásköntösben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2302 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2617.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3759 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 577 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    252.9 g

Zsír

  • Összesen
    122.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2783 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10468.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    1399 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    3236 mg
  • Nátrium
    5112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2954 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    527 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    2279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1453 micro
  • α-karotin
    4991 micro
  • β-karotin
    15037 micro
  • β-crypt
    1017 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3386 micro
Összesen 2302 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk, és roston, fűszerkeverékkel megszórva megsütjük. Ha kész, jól megpakoljuk reszelt sajttal, és rágrillezzük, vagy mikróban ráolvasztjuk.
  2. A gombát, sárgarépát és kápia paprikát vékonyra szeleteljük, vagy akár julienne-re vágjuk, és kevés olajon lepirítjuk.
  3. A rántottát kénytelenek vagyunk adagonként külön-külön elkészíteni. A lepirított zöldségeket szétosztjuk, ahány adag ételt szeretnénk. Beletesszük egy serpenyőbe, és egy adaghoz 3 felvert tojást öntünk megsózva. Célunk az, hogy a rántotta egyben maradjon, tehát ne piszkáljuk túlzottan, nem kell folyamatosan kavargatni, csak finoman "igazítgassuk", hogy a teteje ne maradjon nyers.
  4. A kész rántotta egyik felére tesszük a sajtos csirkemellszeleteket, a másik felét ráhajtjuk, becsomagolva vele azt. Érdemes rögtön, forrón ráhajtani, és azonnal fogyasztani, hogy a sajt szépen folyjon.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1248
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igyekszünk egészségesebben táplálkozni, és kitörni ebből a "köretnek rizs vagy krumpli" átokból :) A rántotta nem csak reggelinek megfelelő, de hús mellé is tökéletesen megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...