r
Nosalty Logó

Sajtos csirkemell, tejfölös pácban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Sajtos csirkemell, tejfölös pácban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2681 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1816.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 670 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7267.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1685 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2720 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    862 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 2681 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékonyra felszeleteljük, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  2. A mustárt, tejfölt és a zúzott fokhagymát elkeverjük.
  3. A húst pár órára (de lehet egy éjszakára is) tejfölös pácba tesszük.
  4. A reszelt sajtot elkeverjük a zsemlemorzsával, majd beleforgatjuk a pácolt húst.
  5. Olajjal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1553
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos csirkemell, tejfölös pácban
Salamon Csilla 1203 recept

Köretként bármilyen salátával tálalható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...