r
Nosalty Logó

Sajtos csirkemell Évi néni konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos csirkemell Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2209 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    146 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 553 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7607 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2414 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2332 mg
  • Nátrium
    2452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1225 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1205 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 2209 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, egy éjszakára fokhagymás tejbe áztatjuk.
  2. A beáztatott csirkemellet leitatjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Lisztbe, felvert tojásba, reszelt sajtba forgatjuk, és sütőtálba tesszük.
  4. Ráöntünk 2 dl tejszínt, tetejére kis vajat teszünk.
  5. Fóliával letakarjuk, 160 fokra előmelegített sütőbe hőlégkeverésre betesszük sütni 20 percre, majd levéve a fóliát 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7724
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos csirkemell Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Sokszor készítek csirkemellet, ezért próbálom sokféleképpen ízesíteni, hogy színes legyen a kínálati palettám (na ezt jól leírtam, puff neki).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...