r
Nosalty Logó

Sajtos csirkefalatok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sajtos csirkefalatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkéhez

A sütéshez

Összesen 670 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkéhez

A sütéshez

Összesen 4022 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A csirkéhez

A sütéshez

Összesen 331 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 670 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.6 g

Zsír

  • Összesen
    346.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8241 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1474 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    4230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    952 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 4022 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A sütéshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellet nagyon apróra vágjuk (de nem daráljuk), és beletesszük egy tálba.
  2. Melléreszeljük a sajtot.
  3. Ráütjük a tojásokat, beletesszük a keményítőt (vagy lisztet), és hozzászórjuk a fűszereket.
  4. Jól összedolgozzuk az egész masszát.
  5. Egy serpenyőben kb. ujjnyi olajat hevítünk, és a masszából mindig pár kanálnyit szedünk bele.
  6. Előbb az egyik, majd a másik oldalát sütjük aranyszínűre.
  7. Papírtörlővel leitatjuk a felesleget, és melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 385
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26361
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 19.

Ajánló

Saláta vagy savanyúság illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár ez az adag célirányosan 6 főre készült, én eredetileg maradékmentőként vagy a "mit főzzek vacsorára"-probléma villámmegoldásaként kaptam a receptet. Én csináltam hozzá egy hatalmas adag salátát, így bőven elég volt 6 embernek, de ha csak egy kis savanyúság vagy pár szem zöldség kókadozik a hűtőben, akkor előfordulhat, hogy 4 ember is végez ezzel a mennyiséggel...ha maradna, hát istenem...hidegen is nagyon finom! És ha valaki még az egy ujjjnyi olaj erejéig sem szeretne szagokat a konyhába, akkor olajjal vékonyaan kikent, muffinsütő formában, sütőben is elkészítheti. Ez esetben 45 percre van szüksége kb 180-200 fokon.

Hozzávalók

A csirkéhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...