r
Nosalty Logó

Sajtos csirke zöldségágyon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
simitomi
Sajtos csirke zöldségágyon
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

770
Kalória
40.5g
Fehérje
36.9g
Szénhidrátok
52.1g
Zsír
427.5g
Víz
145.8g
Koleszterin
7.1g
Rost
11g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4355 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.9 g

Zsír

  • Összesen
    312.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10603.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2483 mg
  • Nátrium
    6032 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    2565 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3373 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    1278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    26130 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5922 micro
Összesen 4615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

  1. A tejfölt, krémsajtot összekeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, hagymát és egy-két szelet sonkát apróra kockázva. Fűszerezzük borssal, lestyánnal, petrezselyemmel és metélőhagymával.(Ezt a lépést egy nappal korábban is csinálhatjuk, így jobban összeérnek.)
  2. A zöldségeket felszeleteljük
  3. A csirke vagy a combok minden oldalát kis olívaolajon megpirítjuk, előtte sózzuk és borsozzuk. A sütés közben a worcestershire-szósszal kicsit meglocsoljuk.
  4. A húsokat kitesszük egy tálra, a felszeletelt zöldségeket (zellert, sárgarépát, gombát)pedig beleöntjük a serpenyőbe, ahol kicsit összepároljuk őket. Só, bors, worcestershire-szósz mehet erre is.
  5. Egy kerámia tál aljára olívaolajat öntünk, rétegeket csinálunk felváltva a burgonya, a kolbász, a gomba és a sonka segítségével. (Ha egész csirkével dolgozunk, akkor körbe kell rakni a zöldségekkel.)
  6. Mikor a zöldségek megpárolódtak, ráöntjük a többire a kerámiatálban, majd a maradékból újabb rétegeket rakunk a tetejére.
  7. Majd rátesszük a csirkecombokat a tetejére, lefedjük és a sütőbe tesszük.
  8. Pár percig sülhet lefedve, majd vegyük le a tetőt, s öntsük rá a tejfölös szószt.
  9. Süssük addig, míg a tejfölös szósz kicsit meg nem pirul, s már kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nincs különösebb történet, Feleség szeretett volna valami húsosat enni, én meg ezt találtam ki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!