r
Nosalty Logó

Sajtos csirke zöldségágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
simitomi
Sajtos csirke zöldségágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    4355 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.9 g

Zsír

  • Összesen
    312.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10603.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2483 mg
  • Nátrium
    6032 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2565 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3373 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    1278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    884 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    26130 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5922 micro
Összesen 4615 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt, krémsajtot összekeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, hagymát és egy-két szelet sonkát apróra kockázva. Fűszerezzük borssal, lestyánnal, petrezselyemmel és metélőhagymával.(Ezt a lépést egy nappal korábban is csinálhatjuk, így jobban összeérnek.)
  2. A zöldségeket felszeleteljük
  3. A csirke vagy a combok minden oldalát kis olívaolajon megpirítjuk, előtte sózzuk és borsozzuk. A sütés közben a worcestershire-szósszal kicsit meglocsoljuk.
  4. A húsokat kitesszük egy tálra, a felszeletelt zöldségeket (zellert, sárgarépát, gombát)pedig beleöntjük a serpenyőbe, ahol kicsit összepároljuk őket. Só, bors, worcestershire-szósz mehet erre is.
  5. Egy kerámia tál aljára olívaolajat öntünk, rétegeket csinálunk felváltva a burgonya, a kolbász, a gomba és a sonka segítségével. (Ha egész csirkével dolgozunk, akkor körbe kell rakni a zöldségekkel.)
  6. Mikor a zöldségek megpárolódtak, ráöntjük a többire a kerámiatálban, majd a maradékból újabb rétegeket rakunk a tetejére.
  7. Majd rátesszük a csirkecombokat a tetejére, lefedjük és a sütőbe tesszük.
  8. Pár percig sülhet lefedve, majd vegyük le a tetőt, s öntsük rá a tejfölös szószt.
  9. Süssük addig, míg a tejfölös szósz kicsit meg nem pirul, s már kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9481
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Ajánló

Családi ebédekre, vendégségekre kiváló. Mivel kerámiatálban készül, akár szállíthatjuk is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos csirke zöldségágyon
simitomi 9 recept

Nincs különösebb történet, Feleség szeretett volna valami húsosat enni, én meg ezt találtam ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...