Sajtos csirke ananásszal baconbe göngyölve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bettika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
175g ananászkonzerv105 kcal
-
85g lapkasajt303 kcal
-
11g fokhagyma14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
75g víz0 kcal
Összesen
1407
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
300g bacon1179 kcal
-
350g ananászkonzerv210 kcal
-
170g lapkasajt607 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
2815
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
37.5g csirkemellfilé45 kcal
-
18.8g bacon74 kcal
-
21.9g ananászkonzerv13 kcal
-
10.6g lapkasajt38 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
9.4g víz0 kcal
Összesen
176
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 92.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4439.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 693 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1370 mg
-
Nátrium 2095 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 553.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1407
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 221.5 g
Zsír
-
Összesen 184.2 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 787 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8879.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 1385 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 2741 mg
-
Nátrium 4190 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1106.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 686 mg
-
Retinol - A vitamin: 498 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
2815
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 555.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg csirkemellfilé
-
35 dkg ananászkonzerv
-
7 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- A csirkemellet megmossuk, ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk.
- A szeletek egyik oldalát óvatosan 2-3 helyenbevagdossuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A másik oldalát szintén sózzuk, borsozzuk, de azt már nem vagdossuk be, nehogy szétessen. Én jó sok fűszert szoktam rátenni.
- Kb. 6-7 gerezd fokhagymát összetörünk, majd a szeletek mindkét oldalát bedörzsöljük vele.
- A lapka sajtot elharamadoljuk, felezzük, ahogyan a szeletre ráfér. Akár lehet duplán is, nagyon jó íze lesz tőle. (Az elkészítésnél cheddart használtam, de javaslom a füstölt sajtokat is mellé!)
- A sajtra ráhelyezzük az ananász szeleteket, ízlés szerint.
- Baconnel körbetekerjük a csirkét, ügyelve arra, hogy a baconszeletek szélei mindig a szelet alján legyenek (mivel így szépen összesül, nem kell tűzdelni).
- A szeleteket jénai tálba helyezem, kis olajat, 1,5 dl vizet öntünk alá, fóliával lefedjük.
- A sütőt akkor kapcsoljuk be, mikor a tálatbelerakjuk. (Én 180 fokon sütöttem, csak alsósütéssel, majdnem egy óráig, tökéletesre sült.) Körülbelül félidőnél levesszük a fóliát. Ha alsó-felső sütéssel készítjük, figyeljünk oda, kevesebb idő alatt elkészül!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 13622
- Feltöltés dátuma: 2012. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bettika
1 recept
Nálunk a baconös ételek mindig nyernek, ezért gondoltam csirkemellel, sajttal párosítom. Az ananász fantasztikusan feldobta, az amúgy száraz húst. A tepsiben megmaradt szaftot a fiúk összekeverték a köretként készített krumplipürével, úgy ették. 10 perc alatt fogyott el.