r
Nosalty Logó

Sajtos csirke ananásszal baconbe göngyölve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bettika
Sajtos csirke ananásszal baconbe göngyölve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1407 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2815 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4439.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    2095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1407 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8879.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2741 mg
  • Nátrium
    4190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2815 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk.
  2. A szeletek egyik oldalát óvatosan 2-3 helyenbevagdossuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A másik oldalát szintén sózzuk, borsozzuk, de azt már nem vagdossuk be, nehogy szétessen. Én jó sok fűszert szoktam rátenni.
  3. Kb. 6-7 gerezd fokhagymát összetörünk, majd a szeletek mindkét oldalát bedörzsöljük vele.
  4. A lapka sajtot elharamadoljuk, felezzük, ahogyan a szeletre ráfér. Akár lehet duplán is, nagyon jó íze lesz tőle. (Az elkészítésnél cheddart használtam, de javaslom a füstölt sajtokat is mellé!)
  5. A sajtra ráhelyezzük az ananász szeleteket, ízlés szerint.
  6. Baconnel körbetekerjük a csirkét, ügyelve arra, hogy a baconszeletek szélei mindig a szelet alján legyenek (mivel így szépen összesül, nem kell tűzdelni).
  7. A szeleteket jénai tálba helyezem, kis olajat, 1,5 dl vizet öntünk alá, fóliával lefedjük.
  8. A sütőt akkor kapcsoljuk be, mikor a tálatbelerakjuk. (Én 180 fokon sütöttem, csak alsósütéssel, majdnem egy óráig, tökéletesre sült.) Körülbelül félidőnél levesszük a fóliát. Ha alsó-felső sütéssel készítjük, figyeljünk oda, kevesebb idő alatt elkészül!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13622
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos csirke ananásszal baconbe göngyölve
Bettika 1 recept

Nálunk a baconös ételek mindig nyernek, ezért gondoltam csirkemellel, sajttal párosítom. Az ananász fantasztikusan feldobta, az amúgy száraz húst. A tepsiben megmaradt szaftot a fiúk összekeverték a köretként készített krumplipürével, úgy ették. 10 perc alatt fogyott el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...