r
Nosalty Logó

Sajtos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Sajtos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tekercs tetejére

Összesen 916 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tekercs tetejére

Összesen 5492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tekercs tetejére

Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1463.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 916 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    153.6 g

Zsír

  • Összesen
    283.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8783.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    2032 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    4218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1741 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 5492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tekercs tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg fut az élesztőnk, addig egy keverőtálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felolvasztott vajat, a tojást és az olajat, majd ha már szépen felfutott, akkor jöhet az élesztős tej.
  2. El is kezdhetjük dagasztani a tésztát, akkor lesz jó, ha már szépen elválik az edény falától. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk, és nagyjából fél centi vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük a tésztát, és nagyjából 4 centis darabokra vágjuk.
  4. Az így elkészült csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, majd 175 fokon barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 460
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 60585
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íncsiklandóan finom sajtos csigák a tízórais dobozva, vagy délutáni nassolni valónak.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tekercs tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...