Sajtos-burgonyás kenyér Gabystól
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g víz0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
8g só0 kcal
-
50g sajt176 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
23.4g víz0 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
3g olívaolaj26 kcal
-
18.7g burgonya11 kcal
-
46.7g finomliszt170 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
4.7g sajt16 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1019.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 93.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.7 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5096.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 890 mg
-
Nátrium 3405 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 468.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Hozzávalók
-
2.5 dl víz
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
4 ek olívaolaj
-
2 közepes db burgonya
-
50 dkg finomliszt
-
2 kávéskanál só
-
5 dkg sajt
Elkészítés
- A pataki tál alját beáztatjuk hideg vízbe úgy, hogy teljesen ellepje!
- 2,5 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
- A 2 db kb. öklömnyi krumplit alaposan megmossuk, és vizesen tálba rakjuk a mikróban lefedve, kb. 4-5 perc alatt megpuhul (villával ellenőrizzük).
- A kenyérsütőgép üstjébe 4 ek olajat teszünk, a felpezsgett élesztős vizet, a megpucolt és villával összetört krumplit, ráöntjük a lisztet, a sarkokba a 2 kk sót.
- Dagasztó-kelesztő programra állítjuk a gépet. Dagasztáskor nézzünk rá, ha kell, még tegyünk hozzá langyos vizet, enyhén ragacsos, kicsit lágy tésztát kell kapjunk. A gép sípoló hangjelzésénél tegyük bele a reszelt sajtot. Ha kézzel dagasztjuk, 1 órát hagyjuk kelni.
- Kilisztezett nyújtódeszkára borítsuk ki. Igazítsuk kenyér formára. Mivel a kenyérsütő üstje téglalap alakú, a két szélét középre behajtjuk, megfordítjuk (alul a hajtás), kenyér formájúra igazgatjuk. Átgyúrni nem kell!
- A tésztát sütőzacskóba tegyük bele, 3 helyen kicsit vágjuk be a kenyerünket, langyos vízzel nagyon alaposan kenjük le. Légmentesen zárjuk le a sütőzacskó száját, a tetejét 3-4 helyen hústűvel lyukasszuk át.
- A pataki tálat vegyük ki a vízből, helyezzük bele a sütőzacskós kenyeret.
- Előmelegített sütőbe tegyük, süssük aranysárgára, vagy kedvenc kenyérszínünkre. 90-95 dkg-os kenyerünk lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3592
- Feltöltés dátuma: 2013. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Elsőre mindenképpen köszönetet kell mondjak Jimnek. Rengeteg megpróbált, majd kidobott kenyérpróbálkozásom után az ő receptje volt az első, sikeresnek mondható kenyér. Aztán jött Torma... az ő csodaszép kovászos kenyereivel, most már tésztáival is. Bár nekem nincs időm ennyit törődni a kovászfélékkel, de azért megcsodálom mindig a szeretettel átadott kenyértudományát. Jim receptjéből kiindulva, és Torma ösztönzésére újra nekiláttam a próbálkozásnak. És végre... győzelem:))))) Friss, ropogós héj, másnap is puha, nem morzsálódik. Kell ennél több????:) Az én nagykorú, bőven eladósorban lévő tűzhelyem is sütött nekünk ropogós héjú, ízletes kenyeret! Azóta a lelkesedésem határtalan, hol a sütőben sütök, hol a kenyérgépben. Már több, mint 2 hónapja a rabja lettem, és azt hiszem, az is maradok:))))