r
Nosalty Logó

Sajtos-burgonyás kenyér Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Sajtos-burgonyás kenyér Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5096.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    3405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pataki tál alját beáztatjuk hideg vízbe úgy, hogy teljesen ellepje!
  2. 2,5 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A 2 db kb. öklömnyi krumplit alaposan megmossuk, és vizesen tálba rakjuk a mikróban lefedve, kb. 4-5 perc alatt megpuhul (villával ellenőrizzük).
  4. A kenyérsütőgép üstjébe 4 ek olajat teszünk, a felpezsgett élesztős vizet, a megpucolt és villával összetört krumplit, ráöntjük a lisztet, a sarkokba a 2 kk sót.
  5. Dagasztó-kelesztő programra állítjuk a gépet. Dagasztáskor nézzünk rá, ha kell, még tegyünk hozzá langyos vizet, enyhén ragacsos, kicsit lágy tésztát kell kapjunk. A gép sípoló hangjelzésénél tegyük bele a reszelt sajtot. Ha kézzel dagasztjuk, 1 órát hagyjuk kelni.
  6. Kilisztezett nyújtódeszkára borítsuk ki. Igazítsuk kenyér formára. Mivel a kenyérsütő üstje téglalap alakú, a két szélét középre behajtjuk, megfordítjuk (alul a hajtás), kenyér formájúra igazgatjuk. Átgyúrni nem kell!
  7. A tésztát sütőzacskóba tegyük bele, 3 helyen kicsit vágjuk be a kenyerünket, langyos vízzel nagyon alaposan kenjük le. Légmentesen zárjuk le a sütőzacskó száját, a tetejét 3-4 helyen hústűvel lyukasszuk át.
  8. A pataki tálat vegyük ki a vízből, helyezzük bele a sütőzacskós kenyeret.
  9. Előmelegített sütőbe tegyük, süssük aranysárgára, vagy kedvenc kenyérszínünkre. 90-95 dkg-os kenyerünk lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3592
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsőre mindenképpen köszönetet kell mondjak Jimnek. Rengeteg megpróbált, majd kidobott kenyérpróbálkozásom után az ő receptje volt az első, sikeresnek mondható kenyér.  Aztán jött Torma... az ő csodaszép kovászos kenyereivel, most már tésztáival is. Bár nekem nincs időm ennyit törődni a kovászfélékkel, de azért megcsodálom mindig a szeretettel átadott kenyértudományát.  Jim receptjéből kiindulva, és Torma ösztönzésére újra nekiláttam a próbálkozásnak. És végre... győzelem:))))) Friss, ropogós héj, másnap is puha, nem morzsálódik. Kell ennél több????:)  Az én nagykorú, bőven eladósorban lévő tűzhelyem is sütött nekünk ropogós héjú, ízletes kenyeret!  Azóta a lelkesedésem határtalan, hol a sütőben sütök, hol a kenyérgépben. Már több, mint 2 hónapja a rabja lettem, és azt hiszem, az is maradok:))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...